Your Cart

Kartta – missä kristittyjä vainotaan?

Kristittyjä voivat vainota maasta riippuen viranomaiset, ääriryhmät, lähiyhteisö ja perhe. Toisinaan vain joku näistä, usein useampi taho yhdessä.

Äärimmäisen vainon maissa, kuten Pohjois-Koreassa, kristinuskolle ei ole lainkaan sijaa: se on voitu kieltää lailla ja kristityksi paljastumisesta seuraa väistämättä rangaistus.

Joissakin maissa on uskonnonvapautta rajoittavia lakeja tai viranomaisten hyväksymiä käytäntöjä, jotka mahdollistavat kristittyjen ahdistelun, vangitsemisen, omaisuuden riistämisen, opiskelu- ja työntekomahdollisuuksien rajoittamisen ja jopa surmaamisen. Tällöin vainoon voivat syyllistyä viranomaisten lisäksi ääriryhmät ja lähiympäristö.

Toisinaan maassa on periaatteessa uskonnonvapaus, mutta siellä on vihamielisiä alueita, joilla viranomaiset eivät pysty suojelemaan kristittyjä.

Oma erityinen ryhmänsä vainottujen joukossa ovat islamista kristinuskoon kääntyneet, jotka kohtaavat vainoa siitäkin huolimatta, vaikka maassa sanottaisiin olevan uskonnonvapaus ja siellä olisi kirkkoja ja kristittyjen yhteisöjä. Heitä voivat vainota niin viranomaiset, ääriryhmät, lähiyhteisö, suku, kuin oma perhe.

Marttyyrien Ääni seisoo vainottujen tukena olipa vainoava taho mikä tahansa, ja vaino millaista tahansa.

  • Karttaan punaisella merkityt maat ovat maita, joissa kristityt kohtaavat vainoa uskonsa tähden.
  • Marttyyrien Ääni tekee työtä karttaan valkoisella osoittimella merkityissä maissa. Maasivuilla kerrotaan tarkemmin siellä tehtävästä työstä.
  • Maan nimeä klikkaamalla pääset tutustumaan tarkemmin maan tilanteeseen kristittyjen kannalta katsottuna, sekä lukemaan, kuuntelemaan ja katselemaan siihen liittyviä artikkeleita ja ohjelmia.
  • Karttaa voi loitontaa ja lähentää – ja + merkeistä sekä käytettävästä laitteesta riippuen hiirellä tai sormilla.
  • Kristittyjä vainoavat maat löytyvät myös aakkosjärjestyksessä kartan alapuolelta.

Kartasta saat monipuolisesti tietoa maista, joissa kristityt eivät voi vapaasti harjoittaa uskoaan tai missä he kohtaavat vainoa.

Voit hyödyntää sitä myös rukoillessasi vainotun seurakunnan puolesta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print