Your Cart

Intia

Millainen maa?

Pääministeri Narendra Modin hallinnon aikana nationalistinen hindujärjestö Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) on kasvattanut jäsenmääräänsä 30 prosenttia. Sen perustana on pyrkimys tehdä Intiasta pakolla täysin hindulainen huolimatta maan valtavasta kielten, kulttuurien ja uskontojen kirjosta. Modin hallintokaudella äärihindut ovat käyneet vuosi vuodelta uskaliaammiksi hyökkäämään kristittyjä vastaan. Vaikka pääministeri Modi on julkisesti sanonut, ettei hänen hallituksensa suvaitse uskontoon perustuvaa syrjintää, hänen toimintansa todistaa päinvastaista.

Useissa Intian osavaltioissa on otettu käyttöön pakkokäännyttämisen kieltävä laki, joka on johtanut kasvaneeseen kristittyjen vainoon. Näitä kääntymyksenvastaisia lakeja on osavaltiotasolla pitkään käytetty pastoreita, seurakuntien perustajia ja evankelistoja vastaan. Sitä vastoin uudelleenkääntymysseremoniat, jotka tunnetaan nimellä ”ghar wapsi”, eli kotiinpaluu, ja jotka palauttavat intialaisia takaisin hindulaisuuteen (joskus väkisin) ovat käyneet yhä yleisemmiksi.

Yleiset uskonnot

Noin 80 prosenttia intialaisista on hinduja ja yli 10 prosenttia muslimeja. Intia on myös buddhalaisuuden syntypaikka. Intian hallitus ei julkaise täsmällisiä tilastoja kristitystä väestöstään, joten tarkkoja lukuja ei ole saatavilla. Vaikka Intiassa on arviolta 30-70 miljoonaa kristittyä, kyseessä on vain viiden prosentin vähemmistö Intian hämmästyttävästä 1,4 miljardin ihmisen kokonaisväestöstä.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Pääasiallisia vainoajia ovat hyvin järjestäytyneet hindulaiset ääriryhmät, jotka pyrkivät ”puhdistamaan” Intian tekemällä siitä kokonaan hindulaisen. He toimivat usein viranomaisten hiljaisella hyväksynnällä tai jopa heidän avustaminaan.

Hindunationalistisia ilmiantajia asuu lähes joka kylässä, ja he tiedottavat kristittyjen toimista, mistä seuraa hyökkäyksiä ja pidätyksiä. Kun kristittyjen kimppuun hyökätään, he usein luopuvat syytöksistä hyökkääjiään vastaan, jotta voisivat olla todistuksena Kristuksesta antamalla anteeksi.

Kirkkoja on tuhottu ja poltettu, kokouksia on häiritty, hautausmailla on tärvelty ristejä, ja Raamattuja sekä muuta kristillistä kirjallisuutta on takavarikoitu ja poltettu. Monia pastoreita on hakattu ja vangittu ja useita surmataan uskonsa tähden joka vuosi. Usein kristittyjä pidätetään ja pidetään vankeudessa jopa kolme viikkoa, kun heitä on väärin perustein syytetty siitä, että he ovat pakottaneet hinduja kääntymään kristinuskoon.

Raamatut

Vaikka Intiassa on yksi maailman suurimmista raamattuseuroista, monet maaseudun kristityt eivät ole koskaan saaneet Raamattua. Raamatut ovat liian kalliita niille, jotka elävät syrjinnän takia hyvin köyhissä oloissa hindujen tai muslimien hallitsemilla alueilla. Lisäksi joidenkin alueiden syrjäinen sijainti sekä laaja-alainen lukutaidottomuus asettavat yhä haasteita Raamattujen levittämiselle.

Marttyyrien Äänen työ Intiassa

Marttyyrien Äänen työ Intiassa tapahtuu kahden evankelistan kautta. He molemmat ovat entisiä hinduja, jotka nyt tavoittavat erityisesti muslimeja. Toinen heistä työskentelee Intian ainoassa muslimienemmistöisessä osavaltiossa, epävakaassa ja rauhattomassa Kashmirissa, toinen toisella puolen Intian pohjoisosaa.

Kashmirissa työtä tekevä Ranbir evankelioi tiimeineen muslimeja ja opettaa uskoon tulleita salaisissa kotiseurakuntien tapaamisissa. Marttyyrien Ääni on hankkinut heidän käyttöönsä turvatalon, jonne voivat paeta he, joita heidän perheensä, suku tai naapurusto alkaa vainota uskonratkaisun jälkeen.

Lisäksi:

  • Puolen vuoden raamattukurssi etulinjan evankelistojen varustamiseen
  • Turvatalossa asuneille tukea pienyrityksen perustamiseen
  • Kristillisen lastenkodin tuki
    • Lahjoitusviite etulinjan evankelistoille 870 78
    • Turvatalot 870 52
    • Suurin tarve 871 022