Your Cart

Mauritania

Millainen maa?

Mauritaniaa hallitsee islamilainen johtajisto, ja maa kärsii sekä köyhyydestä että korruptiosta.

Afrikan länsirannikolla sijaitsevalla Mauritanialla on vahvat yhteydet pohjoisafrikkalaisiin naapureihinsa, joiden kanssa sillä on myös kulttuurisia yhtäläisyyksiä. Heimokansojen keskuudessa esiintyy yhä orjuutta, ja kristityt ovat yleensä alempiarvoisessa asemassa verrattuna maurilaisenemmistöisiin kansanryhmiin.

Vuonna 2009 Mauritaniassa surmattiin eräs amerikkalainen lähetti, minkä takia monet lähetysjärjestöt vetivät työntekijänsä pois maasta. Jotkut kristityt työntekijät ovat kuitenkin palaamassa takaisin. Mauritania on ollut vankkumattoman islamilainen yli tuhannen vuoden ajan, ja muslimien evankeliointia hankaloittavat turvallisuusriskit, jotka koskevat sekä kansallisia kristittyjä että ulkomaisia lähettejä.

Yleiset uskonnot

Lähes kaikki mauritanialaiset ovat sunnimuslimeja.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Mauritaniassa islamista luopujia vainoavat perheet, heimot, naapurit sekä viranomaiset.

Mauritanialaisia kristittyjä arvioidaan olevan 400-1000, ja vain ulkomaalaiset voivat järjestää jumalanpalveluksia avoimesti. Kaikki maassa syntyneet kristityt ovat entisiä muslimeja, vaikka islamista muuhun uskoon kääntyminen on laitonta ja siitä voidaan antaa kuolemanrangaistus. Vaikean taloustilanteen takia töitä on vaikea saada, erityisesti kristittyjen. Uskovia on pidätetty.

Raamatut

Kristittyjen on äärimmäisen vaikea saada Raamattuja, jotka on käsin kuljetettava maahan suuren riskin uhalla. Maassa ei paineta Raamattuja, ja Raamattujen maahantuonti on rajoitettua.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Mauritania