Your Cart

Malediivit

Millainen maa?

Malediivit on yksi maailman tiukimmin rajoitetuista maista, ja sikäli kuin tiedetään, siellä on alle kymmenen uskovaa. Jokaisen Kristusta seuraavan malediiviläisen on pysyteltävä piilossa vangitsemisen tai maastakarkotuksen uhalla.

Malediivien hallitus pyrkii eliminoimaan tai ainakin minimoimaan ulkopuoliset vaikutteet, jotka saattaisivat vaikuttaa maan kansalaisten kulttuuri-identiteettiin. Tähän taas kuuluu täydellinen sitoutuminen islamiin.

Yleiset uskonnot

Vaikka monella malediiviläisellä on hyvin hatarat tiedot islaminuskosta, kaikkien malediiviläisten on virallisesti oltava sunnimuslimeja, ja viranomaiset valvovat tätä lakia poikkeuksetta.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Suurin vainoaja ovat viranomaiset, ja koko yhteiskuntaa leimaa periaate, jonka mukaan maa on sitoutunut varmistamaan, että jokainen malediiviläinen pysyy muslimina. Viranomaisten harjoittaman vainon lisäksi myös perheet ja lähiympäristön asukkaat painostavat ankarasti etsijöitä ja kääntyneitä.

Maan alistava kristinuskon vastainen hallinto ja kulttuuri tekevät maasta yhden maailman haastavimmista alueista kristillistä työtä ajatellen. Etsijät ja vastakääntyneet kokevat äärimmäistä sosiaalista painostusta. Koska maa koostuu pienistä, tiiviistä saariyhteisöistä, viranomaiset pystyvät pitämään kansan tiukasti hallinnassaan. Kristinuskoon kääntyneitä on vangittu, kun heitä on yritetty saada luopumaan Kristuksesta ja palaamaan islamiin. Tavallisesti heidät pakotetaan lähtemään kodeistaan ja jopa koko maasta.

Raamatut

Raamattujen tuominen maahan on laitonta, mutta jotkut malediiviläiset voivat lukea Raamattua netin kautta. Raamattua käännetään parhaillaan divehiksi, joka on Malediivien pääkieli, mutta työ on ollut vaikeaa ja hidasta, koska kristinuskoon kääntyneitä on vain vähän.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Malediivit