Your Cart

Vietnam

Millainen maa?

Kommunistinen Vietnam rajoittaa kristinuskon harjoittamista monin tavoin. Kristillinen kokoontuminen on laillista, mutta viranomaiset pitävät kristittyjä ja seurakuntia uhkana vallalleen ja hallinnalleen.

Vähemmistöheimoihin, kuten hmong-heimoon kuuluvat kohtaavat ankarinta vainoa. Kaupungeissa kristittyihin kohdistuu lähinnä painostusta ja häirintää suoran väkivallan sijaan. Seurakunnat jatkavat kasvuaan haasteista piittaamattomien uskovien työn tuloksena.

Yleiset uskonnot

Suurin osa vietnamilaisista on kulttuurisesti buddhalaisia. Heimoalueilla tähän yhdistyy myös esi-isien palvontaa. Kristittyjä on noin 7 % kansasta, suurin osa katolisia.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Kaupungeissa viranomaiset asettavat joitakin rajoituksia, mutta syrjäseuduilla paikallisviranomaiset ja yhteisön jäsenet vainoavat kristittyjä väkivaltaisesti. Perheet vainoavat kristinuskoon kääntyneitä.

Syrjäisillä ja heimoalueilla uskovat voivat usein kokoontua avoimesti, mutta kristinuskoon kääntyneet kohtaavat ankaraa vainoa. Kristityiltä voidaan evätä julkispalvelut ja esimerkiksi opiskelumahdollisuudet. Alkuperäisheimojen alueilla paikallisviranomaiset saattavat häätää kristinuskoon kääntyneen kodistaan ja kotikylästään, sillä esi-isien palvonnasta luopumisen pelätään tuovan epäonnea koko kylälle.

Kaupungeissa virallisesti rekisteröityjä seurakuntia ahdistellaan ja heidän on raportoitava viranomaisille toiminnastaan sekä antamastaan opetuksesta. Kaikki seurakunnat kohtaavat viranomaisten taholta vastustusta evankelioidessaan ja yrittäessään järjestää yleisötilaisuuksia.

Raamatut

Raamatun omistaminen on laillista, mutta syrjäseuduilla niiden saatavuus on heikkoa.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Vietnam