Your Cart

Kolumbia

Millainen maa?

Monet kolumbialaiset kristityt ottavat suuria riskejä julistaakseen evankeliumia alueilla, jotka ovat maailman vaarallisimpia paikkoja kristityille. Työ näillä vihamielisillä alueilla johtaa usein aseistettujen sissien ja puolisotilaallisten joukkojen harjoittamaan vainoon.

Kun äänestäjät hylkäsivät vuoden 2016 rauhansopimuksen, joka oli määrä solmia marxilaisen kapinallisryhmän, Kolumbian vallankumouksellisten asevoimien eli FARC:in kanssa, hallitus hyväksyi sopimuksen kapinallisten kanssa ilman kansan suostumusta vuonna 2017.Osa kapinallisista kuitenkin jatkoi taistelua, joten Kolumbian armeijan kamppailu puolisotilaallisia kapinallisjoukkoja vastaan jatkuu.

Kapinalliset ja puolisotilaalliset ryhmät toimivat erityieti pohjoisen ja lännen maaseutualueilla.

Yleiset uskonnot

94 prosenttia kolumbialaisista on kristittyjä. Suurin osa on roomalaiskatolisia, evankelisia sitä vastoin on 11 prosenttia.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Marxilaiset (ateistiset ja kommunistiset) sissit ja puolisotilaalliset ryhmät vainoavat kristittyjä ankarasti.

Pastorit Kolumbian punaisilla vyöhykkeillä (alueilla, joita hallitsevat militanttiryhmät hallituksen sijaan) eivät ole juurikaan hyötyneet vuonna 2017 solmitusta rauhansopimuksesta hallituksen ja sissien välillä. Vaikka sissit eivät enää ole virallisesti liitossa FARC:in kanssa, he painostavat yhä kristittyjä ja ovat osallisina huumekaupassa.

Kristityt joutuvat maalitauluiksi, koska heidän kuuliaisuutensa Jumalan sanalle estää heitä tukemasta huumekaupan tai muiden rikollisten toimien rahoittamia väkivaltaisia ryhmittymiä tai liittymästä niihin. Jumalanpalvelusten pitäminen, evankeliointi ja matkustaminen näillä alueilla on vaarallista, koska sissit pyrkivät hallitsemaan kyläläisten kaikkia elämänalueita.

Raamatut

Raamattuja on saatavilla kaupungeissa, mutta kehnon turvallisuuden ja puutteellisten kulkumahdollisuuksien takia Raamattujen hankkiminen on vaarallista punaisten vyöhykkeiden kristityille syrjäseuduilla ja vaikeakulkuisessa maastossa.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Kolumbia