Your Cart

Turkmenistan

Millainen maa?

Turkmenistan on tiukkojen rajoitusten maa, jossa kristillisiä jumalanpalveluksia saa järjestää vain viranomaisten hyväksymiin kirkkokuntiin kuuluvissa seurakunnissa. Rajoituksista huolimatta evankeliumia julistetaan säännöllisesti tiedotusvälineiden ja henkilökohtaisten todistusten kautta.

Vaikka eristyksellä ja diktatuurilla on Turkmenistanissa pitkä historia, maa on menestynyt taloudellisesti luonnonkaasuvarojensa ja Mustanmeren läheisyyden ansiosta.

Yleiset uskonnot

94 prosenttia turkmeeneista on sunnimuslimeja. Kristittyjä on neljä prosenttia, joista yksi prosentin kymmenesosa evankelisia.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Viranomaiset vainoavat evankelisia kristittyjä, erityisesti islamista kristinuskoon kääntyneitä.

Seurakunnat kokoontuvat vapaasti, mutta niitä tarkkaillaan tiiviisti. Viranomaiset saattavat milloin tahansa tehdä ratsioita kristittyjen koteihin etsiessään kristillistä kirjallisuutta. Jotkut perheet kokoontuvat salaa ylistämään Jumalaa. Jos viranomaiset kuulevat jonkun turkmeenin kääntyneen kristinuskoon, uusi uskova kohtaa välittömästi vainoa ja painostusta. Kristittyjen on myös vaikea päästä matkustamaan maan ulkopuolelle saamaan kristillistä opetusta tai rohkaisua.

Raamatut

Turkmeeninkielinen Raamattu on julkaistu, mutta se on julistettu laittomaksi, ja Raamattuja on vaikea saada käsiinsä.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Turkmenistan