Your Cart

Pakistan

Millainen maa?

Pakistanilaisiin seurakuntiin kuuluu uskovia monenlaisista taustoista ja hyvin erilaisista kirkkokunnista. Kaikki pakistanilaiset kristityt kohtaavat vaikeuksia, syrjintää ja vainoa kristillisen identiteettinsä takia.

Jotkut evankeliset uskovat ottavat suuria riskejä todistaakseen muslimeille, kastaakseen kääntyneitä ja tuodakseen heitä seurakuntiin, ja monet kristityt tekevät työtä väsymättä varustaakseen, rohkaistakseen ja kouluttaakseen kristittyjä nuoria. Jotkut kristityt julistavat evankeliumia rohkeasti radikalisoituneilla muslimialueilla ja kaupungeissa, joista osa on islamilaisten ääriryhmien kuten Talibanin kotiseutua.

Monia kristittyjä kohdellaan toisen luokan kansalaisina ja heidät pakotetaan tekemään pitkiä työpäiviä raskaissa ruumiillisissa töissä samalla, kun heitä pidetään työnantajiensa orjuudessa kierojen juonien avulla.

Yleiset uskonnot

Noin 98 prosenttia pakistanilaisista on sunni- tai sufi-muslimeja. Pakistan aliarvioi kristityn väestönsä lukumäärää, joten tarkkoja tilastoja ei ole saatavilla. Pakistanilaisia kristittyjä on kuitenkin arviolta neljä miljoonaa, mikä on lähes kaksi prosenttia maan väestöstä.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Sekä islamista kääntyneitä kristittyjä että kristittyihin perheisiin syntyneitä pakistanilaisia vainoavat heidän lähiympäristönsä asukkaat, islamilaiset ääriryhmät sekä yksittäiset äärimuslimit ja viranomaiset.

Pakistanin jumalanpilkkalakien vuoksi kristityt ovat jatkuvassa vaarassa joutua väärin perustein syytetyiksi islamin, Koraanin tai Muhammedin pilkkaamisesta. Jos heidät todetaan syyllisiksi, rangaistukset ovat ankaria. Syytökset tietävät vuosien vankeutta ja syyttömäksi todettujenkin elämä ei koskaan palaa ennalleen. Hyvin monet heistä joutuvat pakenemaan maasta.

Katuevankeliointi on Pakistanissa laillista, ja useat urheat evankelistat hyödyntävät mahdollisuutta levittää evankeliumia julkisesti.

Monet kristityt elävät yhdessä suljetuilla kristittyjen asuinalueilla, jotka suovat hieman turvaa yleisen painostuksen keskellä. Siitä huolimatta näillä alueilla on viime vuosina tapahtunut useita laajamittaisia hyökkäyksiä. Suurin osa kristityistä on jumissa kehnon koulutuksen ja köyhyyden muodostamassa noidankehässä. Usein ainoita töitä, joita he pystyvät saamaan, ovat raadanta velkaorjuudessa tiilitehtaalla tai työskentely kadunlakaisijana, viemärinpuhdistajana tai kotiapulaisena.

Kristittyjen tyttöjen ja nuorten naisten sieppauksia, pakottamista avioliittoon ja pakkokäännyttämistä islamiin, tapahtuu jatkuvasti. Usein perhe ei saa poliiseilta apua, ja hyvin monet siepatut jäävät sieppaajiensa armoille.

Raamatut

Raamattujen painaminen on Pakistanissa laillista. Jotkin islamistiryhmät kuitenkin ovat Raamattuja vastaan. Maaseudun sekä heimo- ja vuoristoalueiden asukkailla on vain vähän tai ei lainkaan mahdollisuuksia saada käsiinsä Jumalan Sanaa, ja raamatunkäännöstyötä tehdään jatkuvasti.

Marttyyrien Äänen työ Pakistanissa:

  • Kristittyjen tiilentekijäkylien lasten koulujen tuki.
  • Ompelukoulu naisille, tämä on erityinen VOM Siskot -projektimme. Puolen vuoden kurssin jälkeen valmistuvat naiset saavat oman ompelukoneen, Raamatun, ja usein kortin suomalaiselta työn tukijalta. Koulusta saamillaan opeilla ja omalla ompelukoneellaan he voivat aloittaa oman pienyrityksen perheensä elatukseksi.
  • Joidenkin tiiliorjaperheiden velkojen maksu ja varoja uuden elämän aloittamiseen.
  • Apua pakenemaan joutuneille ruokaan, lääkkeisiin, vuokraan.
    • Lahjoitusviite ompelukoululle 871 378
    • Yleinen Pakistan-lahjoitusviite 871 307