Your Cart

Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Millainen maa?

Arabiemiirikuntien kansalaisten joukossa on vain harvoja kristittyjä, mutta huomattavan osan väestöstä muodostavien vierastyöläisten joukossa on paljon kristittyjä. Ulkomaalaisille sallitaan henkilökohtainen uskonnonvapaus, mutta ei vapautta kertoa uskostaan muslimeille. Samoin seurakunnatkaan eivät saa evankelioida muslimeja tai tehdä mitään, mitä hallinto voisi pitää valtaansa ja hallintaansa uhkaavana.

Läheisten suhteiden muodostaminen emiraattiperheiden kanssa voi olla vaikeaa, mutta evankelistat tavoittavat silti heitä ja heidän ohellaan maassa asuvia vierastyöläisiä esimerkiksi Pakistanista, Iranista ja Afganistanista.

Yleiset uskonnot

Lähes kaikki kansalaiset ovat sunnimuslimeja. Maassa asuvista huomattava osa on kuitenkin vierastyöläisiä, ja heidän joukossaan on paljon kristittyjä.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Islamista kristinuskoon kääntyviä vainoavat lähinnä heidän omat perheensä, viranomaisten rajoittaessa evankeliumia.

Vain harvojen Emiraattien kansalaisten tiedetään kääntyneen kristinuskoon. He voivat kohtuullisen helposti kokoontua salaa yhteen, mutta jos heidän uskonsa paljastuu, he voivat menettää työnsä, kotinsa, puolisonsa ja lapsena.

Islamin hylkääminen oli pitkään rikos, josta voitiin tuomita kuolemaan. Äskettäin Arabiemiraatit kuitenkin poisti laista hudud-rikokset, eli rikokset Allahia vastaan, joihin islamin hylkääminenkin kuului. Lisäksi toukokuussa 2022 menehtynyt presidentti Khalifa bin Zayed Al Nahyan ehti hyväksyä uuden perheoikeuteen liittyvän lain. Uuden lain myötä ulkomaalaiset ja ei-islamilaiset emiraattien kansalaiset saavat valita sovelletaanko heidän perheasioissaan islamilaista lakia vai uutta siviililakia kun kyse on avioliiton, omistusoikeuden, perinnönjaon tai lasten huoltajuuden kaltaisista asioista. Islamilaisen lain mukaan naiset ja ei-muslimit ovat näissä asioissa aina heikoilla.

Islamin ja sen pyhien pilkkaaminen sekä evankeliointi pysyvät kiellettyinä

Raamatut

Arabiemiirikunnissa Raamattuun voi tutustua internetin välityksellä, tai saada niitä seurakunnista ja maassa olevilta ulkomaalaisilta kristityiltä työläisiltä.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat