Your Cart

Kamerun

Millainen maa?

Boko Haram on taas koonnut joukkonsa Nigeriassa. Sen tekemät väkivallanteot ovat lisääntyneet samaan tahtiin myös Kamerunissa.

Terrorijärjestön aiempia tunkeutumisia Kamerunin alueelle johdettiin huonosti, mutta viimeaikaisia hyökkäyksiä kirkkoihin ja kristilliseen toimintaan on organisoitu paremmin. Tyypillisessä iskussa tapetaan kristittyjä tai ajetaan heidät pois asuinpaikoiltaan, poltetaan rukoushuoneita ja tuhotaan koteja. Useita kristittyjen kyliä on hylätty toistuvien hyökkäysten takia.

 

Yleiset uskonnot

Kamerun on enemmistökristitty maa, 52 % väestöstä on kristittyjä ja 24 % muslimeja.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Päävainooja on islamistinen terroristijärjestö Boko Haram.

Kristinusko kukoistaa suurimmassa osassa Kamerunia, ja seurakuntia on paljon. Sen sijaan lähellä pohjoista Nigerian rajaa elävät kristinuskoiset ovat joutuneet kestämään toistuvia väkivaltaisia Boko Haramin tekemiä iskuja. Miesten, naisten ja lasten kimppuun on käyty 80-130 km rajasta olevissa kylissä vain siksi, että he ovat kristittyjä.

Raamatut

Raamattuja saa vapaasti maasta, mutta pohjoisosissa niiden levittäminen on vaikeaa ja vaarallista. Kaikilla ei ole varaa omaan Raamattuun, ja moni haluaisi mieluummin lukea Sanaa omalla kielellään kuin ranskaksi tai englanniksi. Raamatunkäännösjärjestöt ovat tehneet hyvää työtä kääntäessään Raamattua paikalliskielille. Esimerkiksi alueella puhutulle fulani-murteelle käännettyjä Raamattuja on painettu sekä latinalaisilla että arabialaisilla aakkosilla.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Kamerun