Your Cart

Keski-Afrikan tasavalta

Millainen maa?

Kristityt ovat kärsineet paljon sisällissodassa, jota on käyty vuodesta 2012. Muslimikapinalliset ja heidän liittolaisensa ovat syyttäneet heitä entisten hallituksen joukkojen tekemistä muslimiväestöön kohdistuneista kostoiskuista ja purkaneet sen takia vihaansa heihin. Kristityt ovat maan levottomuuksissa haavoittuvaisimpien ryhmien joukossa. He joutuvat lähtemään aina uudestaan kylistään ja kaupungeistaan, kun niihin hyökätään ja heidän kotejaan ja rukoushuoneitaan tuhotaan.

Kristilliset seurakunnat tuntuvat kuitenkin olevan ainoita, jotka huolehtivat niistä sadoista tuhansista ihmisistä, jotka ovat paenneet kotiseuduiltaan. Sisällissota on tarjonnut uskoville mahdollisuuksia osoittaa Kristuksen rakkautta tälle revitylle kansakunnalle. He tarvitsevat kuitenkin paljon tukea kansainväliseltä Kristuksen ruumiilta.

Yleiset uskonnot

89 % väestöstä pitää itseään kristittynä, heistä 30 % on protestantteja. Loput kansasta on enimmäkseen sunnimuslimeja. Monet islamin- ja kristinuskoisiksi nimetyistä jatkavat kuitenkin animististen heimouskojensa harjoittamista.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Tunnustavat kristityt kärsivät muslimikapinallisten tekemästä rajusta väkivallasta.

Koska näyttää siltä, että sisällissotaa käydään kahden kapinallisjoukon, itseään islaminuskoisena pitävän Seleka-ryhmän ja nimikristityn entisen hallituksen armeijan kesken, on hyvin vaikeaa selvittää, milloin väkivalta on johtunut poliittisista syistä ja milloin se on ollut uskonnollista vainoa.

Elävää raamatullista uskoa tunnustaviin ja Jeesuksesta todistaviin kirkkoihin, perheisiin ja pastoreihin kohdistuneet iskut ovat kuitenkin yleistyneet.

Raamatut

Islamistikapinalliset tuhoavat aina kaikki löytämänsä Raamatut. Pääkaupungista voi ostaa Raamatun, mutta harvalla on varaa siihen.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Keski-Afrikan tasavalta