Your Cart

Kuwait

Millainen maa?

Kuwaitilaiset ovat keränneet huomattavan omaisuuden kansallisten öljyvarantojensa avulla. Tästä syystä monet työt on ulkoistettu vierasmaalaisten tehtäviksi. Vierastyövoimalle perustuva talous on tarjonnut mahdollisuuksia ulkomaalaisille, joiden sydämellä on kuwaitilaisten evankelioiminen, vaikka he samalla vaarantavat työpaikkansa ja oleskelustatuksensa.

Maassa on jyrkkä kahtiajako nuoremman ja vanhemman sukupolven välillä: monet nuoret hylkäävät islamin ja ovat avoimia uusille ajatuksille, kun taas vanhempi sukupolvi pitäytyy perinteisesti islamissa.

Yleiset uskonnot

Lähes kaikki kuwaitilaiset kokevat olevansa sunnimuslimeja, vaikka monet eivät harjoitakaan uskoaan. Kuwaitissa on monia kristittyjä vierastyöläisiä, mutta jumalanpalvelukset ovat sallittuja vain määrätyillä alueilla.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Islamista kristinuskoon kääntyneet joutuvat perheittensä ja elinpiiriinsä kuuluvien vastustamiksi ja vainoamiksi.

Kuwaitin viranomaiset eivät suvaitse kristinuskosta todistamista eivätkä ihmisten kääntymistä kristityiksi. Maassa syntyneiden kuwaitilaiskristittyjen pienen joukon täytyy noudattaa äärimmäistä varovaisuutta kertoessaan uskostaan. Jos he paljastuvat ja kieltäytyvät palaamasta islamiin, sukulaiset saattavat katkaista välit heihin, hakata tai jopa tappaa heidät. Muutamat kristityiksi kääntyneet ovat saaneet perheidensä hyväksynnän ja voivat jopa osallistua jumalanpalveluksiin avoimesti.

Raamatut

Raamattujen saatavuus on erittäin rajallista. Useimmat lukevat Raamattua mieluummin netin kautta, koska Raamatun omistaminen on niin riskialtista.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Kuwait