Your Cart

Pohjois-Korea

Millainen maa?

Pohjois-Korea oli kerran kristillisen jumalanpalveluksen kukoistava keskus. 1900-luvun alussa pääkaupunki Pjongjang tunnettiin ”Idän Jerusalemina”, koska siellä oli yli 2000 seurakuntaa.

Mutta maassa vuosikymmeniä vallinnut alistava hallintojärjestelmä, jota tällä hetkellä johtaa Kim Jong-un, on pakottanut kristityt pitämään uskonsa salassa. Kommunismin innoittaman diktatuurin perustana on juche, Pohjois-Korean oma uskonnollinen ideologia, jonka mukaan ihmisten on palvottava Kim-sukua ja oltava sille alamaisia.

Kristinuskoa pidetään kumouksellisena, ja sitä vastustetaan erittäin ankarasti. Jos jonkun havaitaan olevan kristitty tai edes ilmaisevan kiinnostusta Kristukseen tai Raamattuun, häntä pidetään valtion vihollisena.

Tästä huolimatta evankeliumia julistetaan Pohjois-Koreassa käyttämällä erilaisia luovia keinoja kuten lyhytaaltoradiota ja rohkeita evankelistoja, jotka salakuljettavat maahan Raamattuja sekä opetuslapseusmateriaalia henkensä uhalla.

Yleiset uskonnot

Pohjois-Korean johto ei salli uskonnonvapautta, vaan vaatii, että jokaisen pohjoiskorealaisen on harjoitettava juche-uskontoa.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Jos kristittyjen usko tulee ilmi, heitä vainotaan ankarasti. Vainoojia ovat sekä viranomaiset että asuinyhteisön jäsenet, joita vaaditaan toimimaan ilmiantajina. Jopa niitä, jotka ovat tietoisia kristillisestä toiminnasta, mutta eivät ilmoita siitä viranomaisille, rangaistaan järjestelmän vihollisina.

Kristittyjä lähetetään vankiloihin ja työleireille, joilla heitä pidetään nälässä, pakotetaan raatamaan yli voimiensa, kidutetaan ja jopa tapetaan. Maan johto vaatii, että kaikkien pohjoiskorealaisten on toimittava ilmiantajina, ja se koskee myös perheitä, sillä lapset opetetaan vakoilemaan vanhempiaan varhaisesta iästä lähtien. Siksi pohjoiskorealaisten kristittyjen on oltava äärimmäisen varovaisia kaikessa, mitä he sanovat ja tekevät ja jopa kuinka he rukoilevat. Kun kristitty paljastuu, viranomaiset rankaisevat koko perhettä kannustaakseen ihmisiä ilmiantoihin. Vainosta ja rankasta sosiaalisesta paineesta huolimatta Pohjois-Korean kristityt pitävät lujasti kiinni uskostaan. Sekä kristityt että sekulaarit analyytikot arvelevat, että maan vankiloissa ja työleireillä kärsii parhaillaan noin 30 000 kristittyä.

Raamatut

Raamatun tai edes sen osien omistaminen on Pohjois-Koreassa äärimmäisen riskialtista. Rohkeat kristityt tekevät silti työtä ja tuovat Jumalan Sanaa pohjoiskorealaisille, joista harva on milloinkaan saanut Kirjoituksia käsiinsä, koska viranomaiset pyrkivät lakkaamatta rajoittamaan niiden saatavuutta. Useimmat Pohjois-Korean maanalaisista kristityistä ovat havainneet, että ulkoa opetteleminen on turvallisin ja tehokkain tapa säilyttää Jumalan Sanaa.

Marttyyrien Äänen työ pohjoiskorealaisten hyväksi:

  • Etelä-Koreasta lähetettävien kristillisten radio-ohjelmien tukeminen.