Your Cart

Somalia

Millainen maa?

Useimmat somalit uskovat, että somalin kuuluu aina olla muslimi, joten kristinuskoon kääntyneitä syytetään uskontonsa hylkäämisen lisäksi myös kansansa hylkäämisestä.

Vuosia kestäneen kuivuuden ja sisällissodan jälkeen Somalian ulkopuolella elää enemmän somaleja kuin maan rajojen sisäpuolella, ja somalit vievät usein islamilaiset norminsa mukanaan kaikkialle minne menevät. Siksi ne, jotka uskollisesti palvelevat Kristusta tai kääntyvät islamista somaliyhteisöissä eri puolilla maailmaa, joutuvat ankaran vainon kohteiksi riippumatta asuinmaansa laeista.

Somalikansan hajaantuminen on kuitenkin avannut ainutlaatuisia mahdollisuuksia tuoda evankeliumi heidän ulottuvilleen. Somalit ovat avoimempia ja helpommin saavutettavissa kuin milloinkaan ennen, ja monet ovat päättäneet seurata Kristusta: jotkut heistä ovat halukkaita viemään Sanaa muille somaleille seurauksia pelkäämättä.

Yleiset uskonnot

Lähes kaikki somalit ovat muslimeja, joilla on erittäin radikalisoituneet islamilaiset näkemykset.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Al-Shabaab -terroristijärjestö ja muut islamilaiset ryhmät vainoavat kristittyjä samoin kuin viranomaiset, yhteisöt ja perheet.

Somaliassa ei ole kirkkorakennuksia, ja kristittyjen täytyy noudattaa erityistä varovaisuutta kokoontuessaan yhteen. Muuhun uskontoon kääntyminen ja evankeliointi on ehdottomasti kiellettyä. Kristittyjä etsitään aktiivisesti, ja jos he jäävät kiinni, heidät tapetaan välittömästi. On todennäköisempää, että kristitty joutuu al-Shabaabin tai perheenjäsentensä surmaamaksi kuin viranomaisten vangitsemaksi.

Raamatut

Raamatut ovat laittomia ja niiden omistaminen on äärimmäisen vaarallista. Useimmat uskovat käyttävät digitaalista versiota puhelimensa tai muun digitaalisen laitteen avulla.

Marttyyrien Äänen työ somalien hyväksi:

  • Turvakoti islamista kristinuskoon kääntyneille. (Lahjoitusviite "Turvatalot" 870 52)
  • Tukea oman yrityksen perustamiseen vainotuille. (Lahjoitusviite "Marttyyrit" 871 336)
  • Hätäapua vainotuille. (Lahjoitusviite "Hätäapu" 871 446)