Your Cart

Qatar

Millainen maa?

Qatar on tullut tunnetuksi taloudellisesta kehityksestään ja osallisuudestaan maailmantalouteen, mutta useimmat arabimaat katkaisivat diplomaattisuhteet sen kanssa vuonna 2017, koska ne syyttivät sitä terroristiryhmien tukemisesta.

Maassa asuvat vähälukuiset qatarilaiskristityt joutuvat noudattamaan äärimmäistä varovaisuutta kokoontuessaan yhteen, kun taas ne kristityt, jotka eivät ole maan kansalaisia, joutuvat pitämään jumalanpalveluksia viranomaisten kontrolloimassa paikassa, joka on suljettu qatarilaisilta.

Noin 65 prosenttia maan väestöstä koostuu ulkomaisista työntekijöistä - enimmäkseen filippiiniläisistä, intialaisista ja libanonilaisista - ja monet heistä ovat kristittyjä. Ulkomaalaisia kristittyjä on karkotettu Qatarista, koska he ovat evankelioineet Qatarin kansalaisia.

Yleiset uskonnot

Lähes kaikki qatarilaiset ovat muslimeja, ja useimmat heistä sunnimuslimeja. Qatarissa työskentelevät ulkomaalaiset kristityt muodostavat noin kuusi prosenttia maan väestöstä, ja heistä noin yksi prosentti on evankelisia.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Viranomaiset ja asuinyhteisön jäsenet vainoavat evankeliumin julistajia ja niitä, jotka luopuvat islamista.

Kristinuskoon kääntyminen merkitsee kaiken menettämistä, ja qatarilaisuskovien pienen joukon täytyy kokoontua salaa ylistystä ja opetusta varten. Vaikka evankeliumin julistaminen muslimeille on ankarasti kielletty, jotkut kristityt ottavat silti suuria riskejä evankelioidakseen qatarilaisia.

Raamatut

Qatarilaiset voivat helposti lukea Raamattua internetissä, ja jotkut matkustavat Bahrainiin ostaakseen Raamatun. Raamatun omistaminen ei ole laitonta, mutta aiheuttaa omistajalleen välittömiä vaikeuksia, mikäli se havaitaan.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Qatar