Your Cart

Nepal

Millainen maa?

Nepalin viranomaiset suhtautuvat koko ajan kielteisemmin uskonnolliseen kääntymykseen. Vaikka vuoden 2015 perustuslaki takasi uskonnonvapauden, maan parlamentti hyväksyi vuonna 2018 uuden rikoslain, joka kriminalisoi käännyttämisen. Vuonna 2018 pääministeri ja muut hallituksen virkamiehet ilmoittivat julkisesti, että jokainen, jonka havaittaisiin vaihtaneen uskontoa, karkotettaisiin maasta, ja kaikki julistustyötä tekevät hyväntekeväisyysjärjestöt lakkautettaisiin. Kristittyjen yhteisöt ovat pieniä, mutta ne julistavat rohkeasti Kristusta huolimatta ahdistelusta ja riskeistä.

Yleiset uskonnot

84 prosenttia nepalilaisista on hinduja. Hindulaisuus on vallitsevana etelässä, Intian rajan tuntumassa, kun taas pohjoisessa tärkein uskonto on buddhalaisuus. Muslimeja ja kristittyjä on pieni vähemmistö; myös marxilainen (ateistinen ja kommunistinen) liike on kasvussa.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Kristittyjä painostavat heidän perheensä ja naapurinsa sekä marxilaiset ja hindulaiset ryhmittymät, ja he kokevat häirintää myös viranomaisten taholta. Myös muslimit ja buddhalaiset vainoavat kristittyjä erityisesti maaseudulla, jos ihmisiä evankelioidaan ja heitä tulee uskoon.

Maassa on pieni, näkyvä kristillinen vähemmistö, mutta kristittyjä vastustavat eri uskontojen ääriryhmien edustajat, niin hindut, muslimit, buddhalaiset kuin marxilaisetkin. Paikalliset hindunationalistit, jotka kaavailevat Nepalista puhtaasti hindulaista maata, ahdistelevat ja hakkaavat kristittyjä.

Raamatut

Raamatut ovat laillisia, mutta monilla ei ole niihin varaa. Nepalin syrjäisillä, vuoristoisilla alueilla niiden jakelu on vaikeaa.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Nepal