Your Cart

Tunisia

Millainen maa?

Tunisialla on rikas kristillinen historia. Sieltä olivat kotoisin merkittävät kirkkoisät Tertullianus ja Cyprianus, samoin kristityt marttyyrit Perpetua ja Felicitas. Karthagon kolmas kirkolliskokous vahvisti Uuden testamentin kaanonin vuonna 397.

Nykyään Tunisiassa on kuitenkin vain vähän seurakuntia tai kristittyjä. Maa on kehittynyt demokraattisemmaksi Tunisiasta alkaneen arabikevään kansannousun jälkeen: Tunisian hallitus oli Pohjois-Afrikan alueella ensimmäinen, joka hyväksyi uskonnonvapauden uudistuksia.

Rikkaasta kristillisestä historiasta ja lisääntyneestä uskonnonvapaudesta huolimatta monet muslimit vastustavat evankeliumia, ja sen vakiintuminen modernissa Tunisiassa on hidasta.

Yleiset uskonnot

Yli 99 prosenttia tunisialaisista on sunnimuslimeja. Kristittyjä on alle puoli prosenttia.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Islamista kristityiksi kääntyneitä sekä evankelioivia kristittyjä vainoavat heidän yhteisönsä, perheenjäsenensä ja työtoverinsa.

Vaikka maan johto on alkanut toteuttaa joitakin uskonnonvapauden uudistuksia, muutos vie aikaa tunisialaisessa kulttuurissa, jota islam on pitkään hallinnut.

Seurakunnat toimivat avoimesti, ja islamista kääntyneet kristityt voivat vapaasti kokoontua jumalanpalveluksiin, mutta avoin evankeliointi on yhä laitonta. Ja vaikka on lainvastaista vainota islamista luopuneita perheenjäseniä, vainoa silti tapahtuu, ja paikalliset viranomaiset ahdistelevat kristittyjä yhä. Maaseudulla vaino jatkuu ankarampana, koska muslimit kokevat, että islamista luopunut perheenjäsen häpäisee suvun.

Raamatut

Raamattuja oli ennen vapaasti saatavilla, mutta nykyään saatavuus on rajallista ja Raamatut ovat harvinaisia. Virallisella luvalla on mahdollista jakaa pieniä määriä Raamattuja ja toimittaa Raamattuja maahan.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Tunisia