Your Cart

Libanon

Millainen maa?

Monet Libanonin muslimit ovat kärsineet suuresti toisten muslimien käsissä Syyrian sisällissodan aikana, mikä on johtanut uudenlaiseen avoimuuteen Kristusta kohtaan. Koska Libanonissa on huomattava määrä kristittyjä ja maan hallitus suojelee uskonvapautta, siitä on tullut turvapaikka alueen kristityille, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa. Vuodesta 2012 maahan on tullut yli miljoona syyrialaista pakolaista, mikä on kasvattanut Libanonin väestöä lähes neljänneksellä.

Vaikeuksista huolimatta monet Libanonin evankeliset seurakunnat ovat paitsi ottaneet lämpimästi vastaan Syyrian pakolaiset, joilla on maassa rajalliset varat ja hyvin vähän oikeuksia, myös huolehtineet heistä heidän uskonnostaan riippumatta. Ruuan ja muiden välttämättömien tarvikkeiden ohella Libanonin seurakunnat jakavat Raamattuja ja kristillistä kirjallisuutta.

Monet muslimipakolaiset ovat rohkeasti osallistuneet kodeissa pidettäviin raamattutunteihin ja jumalanpalveluksiin oppiakseen Kristuksesta. Huomattava määrä on tullut uskoon, käynyt kasteella ja toimii aktiivisesti paikallisessa seurakunnassa. Jotkut islamista kristityiksi kääntyneet todistavat aktiivisesti muslimeille.

Yleiset uskonnot

67 prosenttia libanonilaisista on muslimeja, joista suunnilleen puolet sunneja ja puolet shiioja. Kristittyjä on 33 prosenttia. Maassa elää myös pieni vähemmistö druuseja, salaperäisen monoteistisen uskonnon harjoittajia, jotka hekin vainoavat toisinaan kristittyjä.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Erilaiset ääri-islamilaiset ryhmittymät mukaan lukien Hizbollah etelässä ja muilla shiiaenemmistöisillä alueilla vainoavat aktiivisesti kristittyjä. Sunnien ekstremistisolut, jotka ovat liittyneet Isisiin, al-Qaidaan ja muihin ryhmiin, ovat aktiivisia Syyrian rajan lähellä. Kristittyjä vainoavat myös heidän heimonsa ja perheensä.

Libanonin kaupunkialueet ovat avoimia ja länsimaistuneita, mutta tärkeimpien kaupunkien ulkopuolella ja varsinkin muslimienemmistöisillä alueilla kristityt kohtaavat voimakasta vastustusta ja uhkaa. Kristittyihin perheisiin syntyneet saavat osallistua jumalanpalveluksiin avoimesti. Vakavampaa vainoa ilmenee, kun uskovat todistavat uskostaan tai kun muslimit tulevat uskoon. Islamista kristityiksi kääntyneitä vainoavat enimmäkseen heidän perheensä sekä lähiympäristön asukkaat.

Raamatut

Runsas valikoima Raamattuja on saatavilla raamattuseurojen, paikallisten seurakuntien ja kirjakauppojen kautta.

Marttyyrien Äänen työ Libanonissa:

  • Apua pakolaisleirille
  • Tukea kristinuskoon kääntyneille
    • Lahjoitusviite, "Suurin tarve" 871 022