Your Cart

Jordania

Millainen maa?

Jordaniaan on vuodesta 1950 saakka virrannut pakolaisia naapurimaista, ja nykyään lähes puolet maan väestöstä on pakolaisia. Pakolaistilanne kävi erittäin vakavaksi viime vuosina, kun Jordaniaan alkoi saapua suuria määriä syyrialaisia vuodesta 2011 jatkuneen sisällissodan vuoksi.

Kristillinen toiminta Jordanian kristittyjen parissa on keskittynyt enimmäkseen näiden pakolaisten auttamiseen, ja koska Jumala toimii voimallisesti muslimipakolaisten keskuudessa, Jordanian kristityt pyrkivät entistä rohkeammin julistamaan evankeliumia lähellään asuville muslimeille.

Yleiset uskonnot

96 prosenttia jordanialaisista on sunnimuslimeja. Kristittyjä on kaksi prosenttia.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Islamista kristityiksi kääntyneitä vainoavat heidän perheensä, heimonsa ja yhteisönsä, ja joskus vaino on varsin ankaraa. Jordanian hallitus rajoittaa avointa evankeliointia ja toisinaan myös Raamattujen levitystyötä.

Kristityt voivat kokoontua vapaasti, mutta heidän on vaikea saada viranomaisten lupaa uusien kirkkojen tai seurakunnan toimitilojen avaamiseen. Uskovien kokouksia tarkkaillaan, ja kristinuskoon kääntyneet muslimit tapaavat usein yksityisesti kodeissa, jotta eivät herättäisi huomiota. Perheenjäsenet aiheuttavat usein näille uskoville suuria vaikeuksia viemällä heidän kotinsa, lapsensa, työpaikkansa ja perintönsä.

Raamatut

Raamattuja on saatavilla raamattuseurojen kautta ja kirjakaupoista.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Jordania