Raamatut

RAAMATTUJA KOLUMBIAAN

Kolumbiassa vuosikymmeniä kestänyt sisällissota tuli viimein päätökseen marraskuussa 2016, kun Kolumbian hallitus ja FARC-terroristijärjestö solmivat rauhan. Sodan ollessa vielä käynnissä, teimme vuosien ajan työtä niin kutsutulla punaisella vyöhykkeellä, jossa sisällissota velloi ankarimmillaan. Sekä sissiryhmät että huumekartellit pitivät kristittyjä vihollisinaan, eiväthän he osallistuneet sotaan eivätkä suostuneet työskentelemään huumekartelleille. Kristittyjä surmattiin ja monet pakenivat rauhallisemmille alueille. Pieni uskollisten joukko jäi kuitenkin evankelioimaan niin siviilejä, sissejä kuin huumekauppiaita, ja heitä olemme varustaneet Raamatuilla.

Paikalliset kumppanit kertovat, että rauhansopimuksen solmimisen jälkeen moni asia on muuttunut paremmaksi. FARC ei enää ammu kristittyjä eikä polta kirkkoja. Päinvastoin, monet heistä ovat tulleet uskoon. Evankeliointityötä on voitu laajentaa alueille, joille aiemmin ei voitu mennä, joten Raamattujen ja kristillisen kirjallisuuden tarve on kasvanut. Huumekaupan kitkemisessä viranomaiset eivät kuitenkaan ole onnistuneet, vaan sisseiltä jääneen tyhjiön ovat nyt täyttäneet tavalliset rikolliset sekä ainakin kolme puolisotilaallista ryhmää, ja huumekauppa käy nyt entistä vilkkaampana. Lisäksi nämä ryhmät taistelevat keskenään alueiden hallinnasta.

Viitenumerolla 871 88 voit halutessasi tukea tätä työtä. Kolumbian-työmme viitteellä 871 103 voit tukea myös muuta Kolumbiassa tapahtuvaa työtämme.

Tämä evankelista vie Raamattuja syrjäseuduille moottoripyörällä.
Kolumbiassa on alueita, jonne pääsee vain veneellä.
Vedenkestävät Raamatut kestävät myös kosteissa viidakoissa.
Paez-heimoon kuuluva uskova iloitsee Raamatustaan.
Evankelista jakamassa lapsille kristillisiä sarjakuvakirjoja.
Previous
Next

EVANKELIUMIA RADIOAALLOILLA

Vaikka Pohjois-Korea on hyvin suljettu maa, evankeliumin pääsyä sinne ei silti pystytä täysin estämään. Evankeliumi kulkee rajojen yli myös radioaalloilla.

Suomen Marttyyrien Ääni tukee Etelä-Korean Marttyyrien Äänen tuottamia, Pohjois-Koreaan suunnattavia evankelioivia radiolähetyksiä. Näitä ohjelmia toimittavat Etelä-Koreassa asuvat pohjoiskorealaiset kristityt.

Ohjelmia lähetetään sekä pitkä- (LF) että keskitaajuuslähetyksinä (MF) sekä satelliittiradion kautta. Lähetyksiä häiritään ja pyritään estämään, joten taajuuksia vaihdetaan usein.

Pohjoiskorealaiset kuuntelevat niitä estelyistä huolimatta. Yksi heistä on rouva C.

Rouva C on pohjoiskorealainen nainen, joka myytiin kiinalaiselle miehelle vaimoksi. Hänen perheensä asuu Pohjois-Koreassa ja hän kuulee äidinkieltään vain harvoin. Kun hän sitten sattui kuulemaan Korean Marttyyrien Äänen radio-ohjelman seurakunnassaan Kiinassa, hän oli suunniltaan ilosta.

”Kuuntelin tarkasti Sanan julistusta radiossa ja opin, kuka Jumala on”, rouva C kertoo. ”Hän pelasti meidät synnin pimeydestä uhraamalla oman poikansa. Sen tähden kuka Jumala on, tajusin, että voisin elää Hänen rinnallaan tänäänkin. Teen parhaani totellakseni Jumalan sanoja.”

Korean Marttyyrien Äänen kohtaamat loikkarit kertovat myös kuunnelleensa ohjelmia vielä Pohjois-Koreassa ollessaan, ja että ohjelmien tarjoama valo on vetänyt heitä puoleensa, vaikka niiden kuunteleminen on hyvin vaarallista.

Pohjois-Koreaan suuntautuvaa evankeliointityötä voit tukea viitenumerolla 871 019.

Pohjois-Koreaan lähetetään evankelioivia radiolähetyksiä.
Pohjoiskorealainen Raamattu, jonka Pohjois-Korean viranomaiset ovat käännättäneet.
Previous
Next