Your Cart

Oman

Millainen maa?

Omanin sulttaanikunta ei ole yhtä ankara kuin sen naapurit Arabian niemimaalla. Silti kirkkoja on vain rajallinen määrä. Maan harvat omanilaiskristityt kokoontuvat usein salaa ja puhuvat uskostaan varovasti, koska riski joutua viranomaisten, suvun tai naapuruston vainoamaksi on aina olemassa.

Yleiset uskonnot

Lähes kaikki omanilaiset ovat muslimeja, heistä noin 70 prosenttia ibadi-muslimeja ja loput sunneja tai shiioja.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Perheenjäsenet ja lähiympäristön asukkaat painostavat islamista kristinuskoon kääntyneitä, ja viranomaiset puuttuvat asiaan, jos kristityiksi kääntyneistä tulee hyvin tunnettuja tai jos heitä pidetään häpeän aiheuttajina asuinalueellaan.

Kristinuskoon kääntyminen ei ole Omanissa laitonta, mutta kristityiksi kääntyneet saattavat kohdata monia muunlaisia lainopillisia haasteita. Omanilaisia kristittyjä on niin vähän ja vainon riski on niin suuri, että kääntyneiden on kokoonnuttava pienissä ryhmissä ja noudatettava varovaisuutta kertoessaan uskostaan. Ulkomaisten kristittyjen kokoontuminen on sallittua, mutta heidän ei ole lupa kokoontua kodeissa tai evankelioida omanilaisia.

Raamatut

Viranomaiset sallivat Raamattuseuran myydä Raamattuja ja kristillistä kirjallisuutta maassa ulkomaalaisille, mutta ei omanilaisille. Maassa on vain yksi kristillinen kirjakauppa, joka sijaitsee Omanin pääkaupungissa, mutta omanilaiset voivat helposti saada käsiinsä digitaalisia ja audioraamattuja netin kautta.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Oman