Your Cart

Malesia

Millainen maa?

Malesiassa on kolme suurta etnistä ryhmää: malaijit (62 %), kiinalaiset (20 %) ja alkuperäisheimot. Malaijit ovat maan vaikutusvaltaisin ryhmä, ja islaminusko on kiinteä osa heidän identiteettiään. Useimmat kristityt kuuluvat joko heimokansoihin tai kiinalaisiin kansanryhmiin. Useimmat seurakunnat voivat toimia suhteellisen vapaasti, kunhan eivät evankelioi malaijeja.

Yleiset uskonnot

61 prosenttia malesialaisista on sunnimuslimeja, mutta maassa on myös huomattava buddhalaisväestö, 19 prosenttia. Kristittyjä on yhdeksän prosenttia, joista neljä prosenttia evankelisia.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Vaikka kristinuskoa ei ole laissa kielletty, kristittyjen asema on heikko hallitsevaan etniseen muslimikansaan verrattuna, ja heidän on vaikea saada rakennuslupia kirkkoja varten. Monet seurakunnat tekevät työtä mandariinikiinaksi, tamiliksi ja englanniksi, mutta eivät malaijiksi.

Malaijiseurakunnat eivät kokoonnu avoimesti, ja malaijien kääntyminen kristinuskoon on laitonta. Jos kristinuskoon kääntyneet joutuvat kiinni, heidät lähetetään niin kutsutuille uudelleenkoulutusleireille, joissa heidät yritetään pakottaa palaamaan islamiin kidutusta ja propagandaa käyttämällä. Itä-Malesiassa on tullut uskoon monia alkuperäiskansoihin kuuluvia ihmisiä.

Raamatut

Malaijien on kiellettyä omistaa Raamattua, eikä malaijinkielisiä Raamattuja ole juuri saatavilla enimmäkseen kristittyjen asuttamien alueiden ulkopuolella.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Malesia