Your Cart

Tansania

Millainen maa?

Vaikka Tansanian hallitus pyrkii suojelemaan kristittyjä vainolta, he kohtaavat silti merkittävää vastustusta muslimienemmistöisillä seuduilla maan rannikolla ja läntisillä alueilla. Tansaniassa elää myös monia saavuttamattomia heimokansoja, jotka suhtautuvat evankeliumiin kielteisesti.

Monien muiden Afrikan valtioiden tavoin myös Tansaniaan kohdistuu islamisaatiopyrkimyksiä, joiden takana ovat maan ulkopuoliset muslimiryhmät. Niiden tavoitteena on islamilaistaa Tansania perustamalla muslimiyrityksiä ja -kouluja, auttamalla muslimeja pääsemään tärkeisiin virkoihin ja säätämällä islamia suosivia lakeja. Siitä huolimatta paikalliset seurakunnat julistavat evankeliumia rohkeasti.

Yleiset uskonnot

51 prosenttia tansanialaisista on kristittyjä, heistä 10 prosenttia evankelisia. Sansibarin saariston väestöstä Tansanian rannikkoalueella 99 prosenttia  on muslimeja.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Kristittyjä vainoavat yhteisön jäsenet sekä järjestäytyneet islamistiryhmät muslimienemmistöisillä alueilla.

Kristityt voivat vapaasti harjoittaa uskoaan, mutta heitä alistetaan ja ahdistellaan muslimienemmistöisillä alueilla. Vaino vaihtelee perheen painostuksesta kirkkojen ja kotien polttamiseen.

Sansibarin saarella paikallishallinto sulkee kirkkoja kaikessa hiljaisuudessa, estää uusien seurakuntien perustamisen ja pakottaa pastorit lähtemään pois. Vaino on avoimempaa Pemban saarella, missä kristittyjen kimppuun hyökätään väkivaltaisesti. Muslimienemmistöisillä alueilla kristityt, etenkin islamista kääntyneet, karkotetaan usein yhteisöistään ja heitä estetään saamasta töitä.

Raamatut

Raamattuja on helposti saatavilla useimmilla alueilla, mutta etäisillä muslimienemmistöisillä seuduilla uskovien voi olla vaikea saada niitä käsiinsä.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Tansania