Your Cart

Kongon demokraattinen tasavalta

Millainen maa?

Kongo, yksi Afrikan mantereen pinta-alaltaan suurimmista maista, on kristillisenemmistöinen maa. Siitä huolimatta islamistiryhmät vainoavat ankarasti kristittyjä Kongon itäisen rajan tuntumassa. Yksi pahimmista vainoajista on Liittoutuneet kansanvaltaiset voimat (ADF). ADF toimii Ruwenzori-vuoriston alueella ja pyrkii ottamaan islamilaisen lain käyttöön tuolla alueella.

Siviilejä vangitessaan he vapauttavat yleensä muslimit, mutta tappavat kristityt jotka eivät suostu kääntymään islamiin.

Kongossa toimii yli sata erilaista aseistautunutta ryhmää, jotka myös vainoavat kristittyjä.

Yleiset uskonnot

Kongolaisista 90 prosenttia on kristittyjä, noin viisi prosenttia harjoittaa etnisiä uskontoja.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Itäisessä Kongossa toimivat ääri-islamistit vainoavat kristittyjä.

Itä-Kongon kristityt elävät valtavan paineen alla. ADF:n hallitsemilla alueilla kristittyihin kyliin on hyökätty, rukoushuoneita tuhottu, ja satoja kristittyjä tapettu. ADF on siepannut kymmeniä kristittyjä ja käskenyt heitä kääntymään islamiin. Siepatuksi joutuneet ovat nähneet järkyttävää väkivaltaa tehtävän toisia kristittyjä kohtaan.

Ennen väkivaltaisuuksien alkua eräällä seurakunnalla oli 25 rukoushuonetta Benin alueella. Nyt niitä on jäljellä kahdeksan. Toisella seurakunnalla oli 54 rukoushuonetta, nyt 11. Muutkin seurakunnat ovat kokeneet samaa.

Raamatut

Raamattuja on saatavilla kaupungeissa, mutta ei syrjäisillä alueilla.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Kongon demokraattinen tasavalta