Your Cart

Filippiinit (Mindanao)

Millainen maa?

Muslimienemmistöisellä Mindanaon saarella Filippiinien eteläosassa on pitkään jatkunut konflikti islamistiryhmien ja viranomaisten välillä, koska islamistit haluavat perustaa riippumattoman muslimivaltion. Sellaiset ryhmät kuin Abu Sayyah ja Maute ovat vannoneet uskollisuutta Isisille saadakseen taloudellista tukea ja värvätäkseen ulkomaisia taistelijoita. Ääri-islamilaisilla on tapana uhkailla kristittyjä, ja he ovat ajaneet monia pois muslimienemmistöisiltä alueilta. Monia pastoreita ja muita uskovia on tapettu. Kuitenkin huomattava määrä kristittyjä on jäänyt näille alueille vahvana todistuksena Kristuksesta.

Yleiset uskonnot

Useimmat ihmiset Filippiinien pääsaarilla ovat kristittyjä, mutta Mindanaoon kuuluu alueita, joilla on huomattava muslimienemmistö ja joilla ääri-islamilaisuus vaikuttaa vahvasti.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Mindanaon alueella hyökkäykset kristittyjen kimppuun ovat satunnaisia ja arvaamattomia, mikä aiheuttaa kristityille jatkuvaa henkistä painetta. Kristittyjen kimppuun hyökkäävät sekä sunnimuslimit että kommunistikapinalliset. Hallituksen joukot yleensä reagoivat konflikteihin, mutta kristittyjen oikeuksia ei suojella alueilla, missä viranomaiset ovat luovuttaneet kontrollin islamisteille.

Seurakunnat ovat laillisia, ja Mindanaon alueen raamattukouluista valmistuneet palaavat rohkeasti paikallisille asuinalueille julistamaan evankeliumia.

Raamatut

Raamattuja on saatavilla kaupungeissa, mutta niitä on paljon hankalampi hankkia vaikeakulkuisimmilla maaseutualueilla.

Marttyyrien Äänen työ Filippiineillä:

  • Tukea raamattukoululle.
    • Lahjoitusviite "Etulinjan evankelistat" 870 78
  • Tuki turvatalolle. Turvatalo joutuu muuttamaan, sillä nykyisen paikan läpi ollaan rakentamassa tie. Uutta sijaintia talolle etsitään. Tavoitteena on myös tehdä siitä omavarainen esimerkiksi maanviljelyn avulla.
    • Lahjoitusviite "Turvatalot" 870 52

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Filippiinit (Mindanao)