Your Cart

Sri Lanka

Millainen maa?

Intian kaakkoisrannikon tuntumassa sijaitseva Sri Lankan saarivaltio on yhä toipumassa buddhalaisten ja hindulaisten ryhmittymien välisestä sisällissodasta, joka päättyi vuonna 2009. Hallitus on nähnyt paljon vaivaa, jotta muualle siirretyt ihmiset pääsisivät palaamaan kotiseuduilleen, joilta he joutuivat lähtemään, kun buddhalaisenemmistöiset singaleesit ja hindulaiset tamiliseparatistit taistelivat keskenään.

Maassa on voimakkaita seurakuntia ja yhteiskristillisiä järjestöjä, jotka tarjoavat raamatunopetusta, teologista koulutusta sekä lähetystyökoulutusta. Sri Lankan seurakunnat lähettävät aktiivisesti lähettejä muihin Etelä-Aasian maihin.

Yleiset uskonnot

Luotettavia tilastoja ei ole saatavilla, mutta suunnilleen 70 prosenttia srilankalaisista on buddhalaisia, 10 prosenttia hinduja, 10 prosenttia muslimeja ja 10 prosenttia kristittyjä. Maan pohjoisosa on pääosin hindulainen ja etelä enimmäkseen buddhalainen. Kristityt ovat vainottu vähemmistö molemmilla alueilla.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Suurimpia vainoojia ovat buddhalaiset. Heitä johtavat toisinaan buddhalaiset munkit, jotka avoimesti yllyttävät kyläläisiä keskuudessaan asuvia kristittyjä vastaan. Myös hindut vastustavat evankeliointia ja kristityksi kääntymistä.

Kristityt voivat avoimesti kokoontua ja pitää jumalanpalveluksia Sri Lankassa, mutta hallitus painostaa nyt kaikkia seurakuntia rekisteröitymään virallisesti. Paikalliset viranomaiset ovat toisinaan mukana pastoreihin ja seurakuntiin kohdistuvissa hyökkäyksissä. Uhkauksista ja hyökkäyksistä huolimatta Sri Lankan seurakunnat ovat vahvasti sitoutuneet seurakuntien perustamiseen ja lähettien lähettämistä tukevaan toimintaan.

Raamatut

Sri Lankassa on raamattuseura, ja Raamattuja on helposti saatavilla lukuun ottamatta kaikkein vaikeimpia alueita.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Sri Lanka