Your Cart

Bangladesh

Millainen maa?

Bangladesh on yksi maailman köyhimmistä maista. Kirkot ovat varovaisia tarjotessaan helpotusta köyhille ja puutteessa eläville, koska he eivät halua rohkaista ihmisten vääränlaisia puheita siitä, kuinka usko Jeesukseen olisi vain taloudellista hyötymistä.

Bangladeshissa on muslimienemmistö, minkä takia valtio haluaa välttää islamistien ja aktiivisten ääriryhmien liiallista vaikutusta yhteiskuntaan.

Miljoonat bangladeshilaiset kuulevat Kristuksesta ja Raamatusta mediatyön kautta.

Yleiset uskonnot

87 prosenttia bangladeshilaisista on sunnimuslimeja, hinduja on 8 prosenttia. Kristittyjä on noin puoli prosenttia väestöstä.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Paikalliset muslimiviranomaiset, islamisti-, hindu- ja buddhalaiset ääriryhmittymät, suvut ja yhteisöt vainoavat kristittyjä. Käytännössä se tarkoittaa erityisesti seurakuntien toiminnan häiritsemistä, uskovien uhkailua ja pahoinpitelyä. Kristinuskoon kääntyneet, erityisesti islamista kääntyneet, voivat tulla surmatuiksi tai heitä voidaan syyttää valheellisesti jostain rikoksesta, josta hän voi joutua vankilaan.

Monet kristilliset ryhmät kokoontuvat julkisesti, mutta ne seurakunnat, joita ei ole rekisteröity, joutuvat pitämään jumalanpalveluksensa salassa. Kun muslimi kääntyy kristinuskoon, hänet usein pakotetaan lähtemään yhteisöstään.

Raamatut

Bangladeshin Raamattuseura ja maassa lähetystyötä tekevät järjestöt ovat huolehtineet siitä, että erikielisiä Raamattuja on tarjolla. Oman Raamatun saaminen on kuitenkin vaikeaa maaseudulla asuville ja varsinkin islamista kääntyneille.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Bangladesh