Your Cart

Syyria

Millainen maa?

Vuonna 2011 alkanut sisällissota on muuttanut Syyrian kristittyjen elämää suuresti. Keskenään taistelevien islamistiryhmien väliin jääneitä kristittyjä vastaan on hyökätty kaikilta tahoilta. Yli 750000 kristittyä on paennut maasta. Maahan jääneet seurakunnat ja kristityt ovat sodan kuluessa toimineet toivon majakkoina ja rauhan lähteinä sekä kristityille että muslimeille. Monet muslimit ovatkin löytäneet Kristuksen kristittyjen osoitettua myötätuntoa heitä kohtaan ja annettua heille apua.

Yleiset uskonnot

Syyrialaisista 90 % on sunnimuslimeja. Syyrian kristityt ovat merkittävä vähemmistö, mutta monet ovat paenneet naapurimaihin sisällissodan vuoksi.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Islamistiryhmät yrittävät ajaa kristityt pois Syyriasta, ja hallinto pyrkii kontrolloimaan seurakuntia. Muslimiyhteisöt voivat olla vihamielisiä kristittyjä kohtaan, mutta pahin vaino tulee yleensä viranomaisilta ja islamistiryhmiltä, jotka ovat estelemättä voineet vainota kristittyjä sisällissodan aikana.

Syyria tunnettiin aiemmin uskonnollisesta suvaitsevaisuudesta. Viime vuosina Syyrian kristittyihin on kuitenkin kohdistunut samankaltaisia rajoituksia ja vastustusta, kuin alueen ankarammin islamilaisissa maissa.

Kristinuskoon kääntyneet voivat menettää työnsä, kotinsa, yhteiskunnallisen asemansa ja perheyhteytensä.

Kristinuskoisiin perheisiin syntyneet saavat kokoontua vapaasti kirkoissa ja seurakunnissa, jos he pitävät uskonsa omana tietonaan, mutta evankelioivat kristityt kohtaavat vastustusta sekä ääri-islamisteilta että viranomaisilta. Seurakunnilla on vaikeuksia vastata avuntarvitsijoiden tarpeisiin. Siitä huolimatta jotkut kristityt ovat päättäneet jäädä maahan Kristuksen todistajiksi, vaarasta ja ankarista olosuhteista huolimatta.

Raamatut

Raamattuseurojen ja kirjakauppojen kautta on saatavilla erilaisia Raamattuja. Niiden saaminen ja jakaminen on kuitenkin sodan vuoksi käynyt vaikeaksi monilla alueilla.

Marttyyrien Äänen työ Syyriassa:

  • Paikallisen seurakunnan kautta lähetettyä ruoka- ja lääkeapua Isisin terrorista kärsineille kristityille perheille.
    • Lahjoitusviite "Suurin tarve" 871 022