Your Cart

Jemen

Millainen maa?

Jemeniläiset ovat vuosien ajan kärsineet sisällissodista ja al-Qaidan kaltaisten ääri-islamististen ryhmien aiheuttamasta väkivallasta. Viimeisin sisällissota alkoi vuonna 2015 ja vaikka tilanne on sen jälkeen jatkanut pahenemistaan, evankeliumi on kukoistanut ja monet jemeniläiset muslimit ovat tulleet tuntemaan Kristuksen.

Jemeniläisistä kristityistä on tullut rohkeampia evankelioimaan, vaikka kristityksi paljastuminen on äärimmäisen vaarallista. Evankeliointi täytyy toteuttaa sekä rohkeita että viisaita ja luovia keinoja hyödyntäen. Jemeniläisiä tulee jatkuvasti uskoon ja pieni seurakunta kasvaa. Yhä useammat saavat kuulla kristinuskosta kristillisen median kautta. Useimmilla Jemenin alueilla on ainakin yksi uskova.

Yleiset uskonnot

Lähes kaikki jemeniläiset ovat muslimeja, noin kolmannes shiioja ja kaksi kolmannesta sunneja. Kristittyjä on alle prosentti.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Jemeniläiset uskovat kohtaavat vainoa kaikilta tahoilta: heitä vainoavat niin viranomaiset, ääri-islamilaiset ryhmät, ympäröivä yhteisö, heimot, kuin heidän omat perheensä.

Islamista kristinuskoon kääntyminen on kuolemantuomion arvoinen rikos, ja perheet pitävät äärimmäisen häpeällisenä, jos perheenjäsenestä tulee kristitty. Kristinuskoon kääntyneitä ahdistetaan, he voivat menettää työnsä ja perhesuhteensa, ja heidät voidaan jopa tappaa. Kristityt kokoontuvat salaa yhteen kodeissa tai pienissä ryhmissä ulkosalla.

Raamatut

Jemenissä on Raamattuja, mutta niitä on vaikea saada ja Raamatun omistaminen on kristinuskoon kääntyneelle vaarallista. Näistä syistä monet jemeniläiset uskovat tutkivat Raamattua netin välityksellä.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Jemen