Your Cart

Tadžikistan

Millainen maa?

Vuodesta 2008 alkaen Tadžikistanin hallitus on kumonnut useimpien seurakuntien rekisteröinnin, ja rekisteröimättömien seurakuntien on kokoonnuttava salaa.

Maan taloudellisten vaikeuksien takia monet pastorit ja seurakuntien johtajat ovat joutuneet etsimään töitä Venäjältä, jotta he voisivat elättää perheensä.

Tadžikistanilta puuttuu perusinfrastruktuuri, ja korruptio sekä oopiumikauppa vaikeuttavat maan olosuhteita vielä entisestään.

Yleiset uskonnot

Lähes kaikki tadžikit ovat sunnimuslimeja. Kristittyjä on alle puoli prosenttia.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Islamista kääntyneitä kristittyjä vainoavat heidän perheenjäsenensä, ja rekisteröimättömiä seurakuntia vainoavat viranomaiset.

Vastakääntyneitä kristittyjä kohdellaan ankarimmin. Toisinaan uskovia hakataan ja pahoinpidellään, ja heitä kutsutaan usein salaisen poliisin kuulusteluun. Monet seurakunnat kokoontuvat avoimesti, mutta usein paikalla on ilmiantajia. On laitonta opettaa lapsille Kristuksesta. Valtio rajoittaa evankeliointia ja kristillisen kirjallisuuden levittämistä; sitä pidetään ”ekstremistisenä” kirjallisuutena.

Raamatut

Raamattuja on saatavilla vain joissakin tietyissä kaupungeissa, mistä syystä ne ovat harvinaisia ja joidenkin uskovien on hankala saada niitä käsiinsä.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Tadzikistan