Your Cart

Brunei

Millainen maa?

Brunei on muslimienemmistöinen maa, jota johtaa asemansa perinyt sulttaani ja joka on islamilaisen lain alla.

Bruneissa on noin 20 virallista seurakuntaa, ja bruneilaisilla on vain vähän mahdollisuuksia kuulla evankeliumi.

Vaikka öljyn runsaus on taannut sen, että vain harvalta puuttuu maallista hyvää, hengellinen nälkä on suuri. Muutama urhea evankelista ja lähetystyöntekijä jatkaa valon tuomista tähän pimeään maahan riskeistä huolimatta.

Yleiset uskonnot

Lähes 80 prosenttia bruneilaisista on sunnimuslimeja. Kristittyjä on 9 prosenttia, heistä suurin osa on kiinalaistaustaisia.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Bruneissa viranomaiset ovat kristittyjen pääasiallisia vainoajia.

Vaikka Bruneissa on joitakin vanhoja seurakuntia, sinne ei saa rakentaa uusia kirkkorakennuksia. Kaikenlaisen kristillisen sisällön esilläpito kiellettiin vuonna 2015. Islamista kääntyneet uskovat tapaavat usein myöhään illalla, joskus jopa keskellä yötä.

Seurakunnat ovat arkoja lähestymään muslimeja, sillä uskontopoliisi vahtii heitä tarkasti. Bruneissa muslimit eivät saa osallistua joulu- tai pääsiäistapahtumiin, eivät edes kristittyjen ystäviensä kodeissa. Viranomaiset jopa maksavat kristinuskoon kääntyneille paluusta islamiin.

Evankeliointi on rikos, siitä voi saada 13 500 euron sakon, korkeintaan viiden vuoden vankeusrangaistuksen tai molemmat. Useita piilouskovia on silti kastettu.

Raamatut

Maan viralliselle kielelle mailaijille käännetyt Raamatut ovat laittomia ja ne takavarikoidaan löydettäessä. Yksikään Brunein kirjakauppa ei myy Raamattuja.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Brunei