Your Cart

Niger

Millainen maa?

Ranskankielisessä Nigerissä asuu noin 2,6 miljoonaa paimentolaiselämää elävää tuaregia ja useita miljoonia fulaneja. Molemmat ryhmät elävät Saharan alueella ja ovat pääasiassa muslimeja, alle yksi prosentti on kristittyjä. Nigerin fulanit eivät ole niin radikalisoituneita, kuin Nigeriassa.

Niger on yksi maailman köyhimmistä maista ja suurin osa saa elantonsa maata viljelemällä.

Laajamittaiset hyökkäykset kristittyjä vastaan ovat harvinaisia, mutta vuonan 2015 yli 80 rukoushuonetta tuhottiin eri puolilla maan eteläosaa. Vuonna 2021 jihadistit hyökkäsivät viiteen seurakuntaan Tillabérin alueella.

Malissa ja Burkina Fasossa vaikuttavat islamistiset ryhmät, jotka ovat yhteyksissä al-Qaidaan ja Isisiin, ovat hyökänneet Nigerin raja-alueille ja kasvattaneet vaikutusvaltaansa Sahelin alueella.

Pohjois-Nigeriassa Boko Haramin väkivalta on ajanut nigerialaisia pakoon Nigeriin.

Yleiset uskonnot

Nigeriläisistä 93 prosenttia on muslimeja, alle prosentti on evankelisia kristittyjä.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Uskovia vainoavat enimmäkseen ääri-islamistit sekä asuinyhteisö jäsenet.

Nigerissä on vain harvoja kristittyjä, mutta useat pastorit evankelioivat maanmiehiään. Kokonaisia kyliä kääntyy kristinuskoon pastoreiden vierailujen johdosta.

Naapurimaiden, kuten Malin, Burkina Fason ja Nigerian, äärimuslimit hyökkäävät myös Nigerin kristittyjä vastaan yhä useammin. Rajaseuduilla monet kylät ovat autioita asukkaiden paettua hyökkäyksiä.

Raamatut

Raamattuja on tarjolla kaupungeissa, mutta ei maaseudulla. Monet ovat lukutaidottomia, joten ääniraamatut ovat hyvin haluttuja.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Niger