Your Cart

Benin

Millainen maa?

Benin on pieni Länsi-Afrikan maa, jonka naapurissa idässä on Nigeria. Se on voodoon syntypaikka, ja erityisesti maan pohjoisosassa kristinuskoa pidetään uhkana perinteisille uskomuksille. Pohjoisessa jokaisessa kylässä ja monissa kodeissakin on erityinen paikka eläinuhreja varten. Voodoo on virallinen uskonto ja voodoo-päivä on kansallinen vapaapäivä. Noituus on osa paikallista kulttuuria ja sitä harjoitetaan avoimesti.

Kristinuskoa pidetään ulkomaisena uskontona, joka varastaa yhteisön nuoret niin ettei heitä voida kunnolla vihkiä paikallisiin heimoihin. Kyläpäälliköt toimivat sekä poliittisina johtajina että voodoo-pappeina.

Yleiset uskonnot

Noin 30 prosenttia beniniläisistä on kristittyjä, 8 prosenttia evankelisia. Lähes 40 prosenttia harjoittaa etnisiä uskontoja ja 30 prosenttia on muslimeja.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Kristinuskoon kääntyviä vainoavat heidän oma perheensä ja lähiympäristö.

Uskovien vaino on yleistä maan pohjoisosassa. Äskettäin kristinuskoon kääntyneitä hakataan ja toisinaan tapetaan, rukoushuoneita tuhotaan säännöllisesti. Evankelistoja ei päästetä kyliin, eikä uusia rukoushuoneita saa rakentaa.

Raamatut

Raamattuja on saatavilla, mutta syrjäseuduilla niitä on vaikea löytää.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Benin