Your Cart

Djibouti

Millainen maa?

Djibouti on Afrikan mantereen kolmanneksi pienin valtio. Sitä hallitsee kaksi muslimienemmistöistä ryhmää, afarit ja somalit, ja islamilaisten terroristien turvapaikkoina toimivat naapurivaltiot ympäröivät sitä lähes joka puolelta.

Siitä huolimatta ääriryhmät eivät hallitse Djiboutia itseään. Pääkaupungissa asuu monia ulkomaalaisia, ja kansainväliset avustusryhmät toimivat vapaasti.

Vaikka islam on virallinen valtionuskonto, kristittyjen oikeuksia tavallisesti kunnioitetaan, Raamattuja on laillisesti saatavilla eikä mikään laki estä muslimeja vaihtamasta uskontoa. Djibouti pyrkii silti ylläpitämään muslimi-identiteettiään, eivätkä kristilliset järjestöt saa virallisesti rekisteröityä.

Yleiset uskonnot

98 prosenttia djiboutilaisista on sunnimuslimeja. Kristittyjä on yksi prosentti.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Islamista kristityiksi kääntyneet saattavat kokea vainoa viranomaisten taholta, mutta enimmäkseen vainoojia ovat perheet ja paikalliset muslimiyhteisöt.

Hallitus yrittää rajoittaa kristinuskon leviämistä ja evankelisten seurakuntien kasvua kieltämällä yleiset kokoukset ja kristilliseen toimintaan tarkoitettujen rakennusten rakentamisen. Ainoat seurakunnat, jotka saavat järjestää jumalanpalveluksia avoimesti, ovat Ranskan protestanttinen kirkko, roomalaiskatolinen kirkko sekä Etiopian ortodoksikirkko.

Ulkomaalaisille suodaan henkilökohtainen uskonnonvapaus, mutta evankeliointia ja uusien uskovien opettamista pyritään estämään.

Muslimit, jotka ilmaisevat olevansa kiinnostuneita Kristuksesta, ottavat riskin joutua perheensä ja ystäviensä vainoamiksi, ja uskoon tulleet joutuvat eristyksiin, heitä piestään ja joskus tapetaan.

Raamatut

Raamattuja on saatavilla, mutta joillakin alueilla Raamatun omistamisesta seuraa riski joutua viranomaisten ahdistelemaksi tai muslimiperheenjäsenten ja muslimiyhteisön väkivallan kohteeksi.

Tutustu tämän maan artikkeleihin!

Djibouti