Marttyyrit

Dogo Nahawan koulu

Olemme vuodesta 2013 lähtien auttaneet Nigerian keski- ja pohjoisosissa asuvia kristittyjä, jotka ovat kokeneet vainoa.

Plateaun osavaltiossa Dogo Nahawan kylässä tuemme kristillistä koulua. Maaliskuisena aamuyönä 2010 Dogo Nahawassa lähellä Josin kaupunkia tapahtui järkyttävä terroriteko. Yli 500 kristittyä kyläläistä tapettiin, pääosin viidakkoveitsillä. Uhrit olivat enimmäkseen naisia ja lapsia.

Paikallinen kristillinen koulu lakkautti toimintansa, sillä henkiin jääneet pakenivat kylästä. Kun asukkaat alkoivat palata takaisin, koulu käynnistettiin uudelleen. Pitkään käyttämättä olleet luokkahuoneet olivat rapistuneita, keittiötä ei ollut aiemminkaan eikä myöskään saniteettitiloja. Olemme rahoittaneet luokkahuoneiden kunnostamista ja kouluun on nyt rakennettu erillinen keittiö sekä vessat. Koulussa on jopa atk-luokka, joka on alueella poikkeuksellista.

Lisäksi maksamme koulun neljän opettajan ja kahden keittäjän palkat.

Koulu on menestynyt ja opetus on niin hyvätasoista, että se on kiinnittänyt viranomaistenkin huomion. Koulun hyvä maine on houkutellut jatkuvasti uusia oppilaita ja siellä opiskelee tällä hetkellä hieman yli 250 lasta.

”Kaikki jotka tuntevat taustamme ja näkevät mikä tilanne on nyt, tietävät, että kyseessä ei ole mikään ihmettä pienempi – jotkut välittivät riittävästi auttaakseen unohdettua koulua”, kiittelee koulun rehtori.

Koulussa tarjotaan kouluateria, joka on erityisen suuri kiitosaihe. Oppilaille tehdyssä kyselyssä kävi ilmi, että monille se on päivän paras, ja useille myös ensimmäinen, ateria. Eräs noin kaksivuotias poika kulki lähes joka päivä pitkän matkan kotoaan syödäkseen osan sisarensa saamasta kouluateriasta. Kouluun annettiin sittemmin ohjeet, että pojalle annetaan oma ateria.

Dogo Nahawan kylä sijaitsee alueella, jossa yhä tapahtuu iskuja kristittyjä vastaan. Toisinaan tilanne on niin uhkaava, että koulu joutuu keskeyttämään toimintansa.

Kiitos kaikille tätä projektia tukeneille! Kouluprojektin viitenumero on 871 20.

Oppilaita koulupuvuissaan.
Opettaja vastaanottamassa palkkashekkiään.
Atk-luokka on koulun ylpeys.
Pienempi koululainen kouluateriansa äärellä.
Aikaa jää myös leikkeihin.
Previous
Next

Eritrean vankien perheet

Marttyyrien Äänelle on avautunut mahdollisuus olla yhdessä Iso-Britannian Marttyyrien Äänen kanssa tukemassa Eritreassa uskonsa tähden vangittuja kristittyjä sekä heidän perheitään.

Afrikan Pohjois-Koreana tunnettu Eritrea on sotilasdiktatuuri. Eritrealaisia on noin 5,2 miljoonaa, ja heistä noin 12 prosenttia on paennut kotimaastaan muun muassa mielivaltaisten pidätysten ja pakkovärväyksen vuoksi.

Vuonna 2002 Eritreassa tuli voimaan laki, jonka mukaan vain ortodoksiset, katoliset ja luterilaiset kirkot sekä sunni-islam ovat sallittuja, mutta nekään eivät saa toimia vapaasti. Tällä hetkellä arvellaan, että noin 300 kristittyä on vangittuna uskonsa tähden. Osa heistä on ollut vangittuna jo yli 16 vuoden ajan. Yhtäkään heistä ei kuitenkaan ole virallisesti syytetty mistään eikä heitä ole tuomittu.

Uskonsa tähden vangituille toimitetaan vaatteita, lääkkeitä, ruokaa ja hengellistä apua. Heidän perheitään tuetaan päivittäisen elämän kuluissa, kuten vuokranmaksussa, koulumaksuissa. Myös heille annetaan ruokaa, lääkkeitä, vaatteita ja hengellistä tukea. Avun perille jakamisesta vastaavat Eritreassa toimivat maanalaiset kristityt. Työ on vaarallista, sillä viranomaiset pyrkivät jatkuvasti paljastamaan avustusreittejä.

Iloitsemme tästä avautuneesta mahdollisuudesta osoittaa tukea Eritrean vainotulle seurakunnalle.

itenumero: 871 022

Helen Berhane teljettiin laivauskonttiin evankeliointityönsä vuoksi. Hänen tarinansa kerrotaan kirjassa "Satakielen laulu".
Tämän kaltaisessa laivauskontissa Helen Berhane vietti vuosia elämästään.
Yemane on osittain halvaantunut vankeudessa kokemansa halvauksen seurauksena. Hänet vangittiin evankelioinnin vuoksi.
Mulun aviomies teloitettiin vankilassa. Hänet itsensä raiskattiin useita kertoja vankilassa, kunnes hän pääsi pakoon.
Afewerkin vaimo kuoli vankilassa.
Previous
Next

Ompelukoulu Pakistanissa

Pakistanissa on viime aikoina tapahtunut yhä enemmän nuorten kristittyjen tyttöjen sieppaamisia. Sen jälkeen heitä raiskataan, heidät pakotetaan naimisiin sieppaajansa kanssa ja kääntymään islamiin. He ovat saattaneet kiinnittää sieppaajansa huomion esimerkiksi työskennellessään kotiapulaisina ja siivoojina muslimiperheissä, mikä on hyvin yleistä nuorille kristityille pakistanilaistytöille ja -naisille. Ammattikoulutus voi auttaa nuoria kristittyjä naisia välttymään tällaiselta uhalta.

Keväällä 2020 aloitimme yhteistyökumppanimme kanssa ensimmäisen ompelukoulutuksen nuorille naisille. Näistä naisista osa oli aiemmin työskennellyt siivoojina rikkaissa muslimiperheissä. Koulutus kestää kuusi kuukautta ja siihen osallistuu kerrallaan noin 20 naista. Kurssin päätteeksi he saavat oman ompelukoneen ja Raamatun. Koulutuksella on suuri vaikutus naisten elämään. Se vahvistaa heidän itsetuntoaan ja auttaa heitä työllistymään. Lahjoittamalla heille Raamatun vahvistamme heidän kristillistä identiteettiään ja tuemme seurakuntaa.

  • Puoli vuotta kestävä koulutus yhdelle naiselle maksaa 120 euroa.
  • Valmistujaislahjaksi annettava ompelukone maksaa 60 euroa.
  • Yksi Raamattu maksaa 8 euroa.

Voit tukea ompelukoulua viitenumerolla: 871 378

Pidätettyjä pakistanilaiskristittyjä kuljetetaan pidätyskeskukseen.
Joelin isä kuoli pidätyskeskuksessa, koska häntä ei suostuttu viemään sairaalaan, kun hän sai sydänkohtauksen.
Äskettäin poliisit pidättivät kahdeksan koolla ollutta nuorta. Jumalan armosta heidät vapautettiin.
Yritämme löytää Asher Masihin perheelle maan, joka ottaisi heidät vastaan.
Previous
Next
Erään osoitelistan tilaajan kuva tervehdyksistä, jotka ovat lähdössä vankilassa oleville kristityille.
Kalajoen nuorten seurakuntalaisten kirjoittamia kortteja vangituille kristityille.
Kazakstanilainen Yklas Kabduakasov sai kirjeistä rohkaisua.
Tansanialainen Eva Abdallah iloitsi saamistaan korteista.
“Tunsin Jumalan rakkauden niiden kirjeiden kautta… Ne tuovat toivon Taivaasta kotiimme… Tämä on Jumalan rakkautta.” – Kiinalainen Shi Enhao saamistaan kirjeistä.
Iranilaisille Maryamille ja Marziehille kirjeet toivat toivoa.
Vietnamilainen pastori rukoilee vangitun uskovan puolesta.
Uzbekistanilaisen Vera Shestakovin isä oli neljä vuotta vankilassa uskonsa tähden. Tervehdykset lohduttivat isää kovasti kaipaavaa Veraa.
Previous
Next

KIRJOITA VANGEILLE

Ylläpidämme osoitelistaa kristityistä, jotka ovat vankilassa uskonsa tähden. Usein heillä ei ole vankilassa Raamattua tai yhteyttä muihin kristittyihin. Heille myös sanotaan, että heidät on unohdettu, joten tervehdykset uskovilta ympäri maailmaa tuovat suurta rohkaisua ja lohdutusta.

Kazakstanilainen islamista kristinuskoon kääntynyt Yklas Kabduakasov sai kahden vuoden työleirituomion, koska hän kertoi uskostaan muille. Hän on nyt vapautunut, mutta kun hän oli vielä työleirillä, hänen pastorinsa, pastori Teteryuk vieraili hänen luonaan: ”Yklas saa vahvaa moraalista rohkaisua kirjeistä, joita kristityt eri puolilta maailmaa lähettävät hänelle. Ne ovat myös vahva todistus työleirin viranomaisille.”

Tansanialainen Eva Abdallah tuomittiin 17-vuotiaana kahdeksi vuodeksi vankeuteen jumalanpilkasta. Hän oli kääntynyt 14-vuotiaana islamista kristinuskoon, jonka vuoksi hänen perheensä hylkäsi hänet. Hänen isänsä oli kotiseudun islamilainen johtaja. Eva ehti olla vuoden vankilassa, kunnes hänen tuomionsa kumottiin. Myös hänelle kirjoitettiin vankilaan ja vielä siellä ollessaan hän lähetti kiitoksensa: ”Sydämeni pohjasta – tunnen valtavaa iloa ymmärtäessäni, että monet kristityt, joita en edes tunne, rukoilevat puolestani.”

Voit tilata osoitelistan sähköpostiisi tai postitse toimistostamme. Mukana seuraa myös tarkemmat ohjeet.

Toiminnan kulut -viitenumerolla (871 33) kustannetaan myös tämän työmuodon jatkumista.