Your Cart

Indonesia

Millainen maa?

Indonesiassa on maailman suurin muslimiväestö, yhteensä yli 220 miljoonaa muslimia tai noin 13 prosenttia maailman muslimiväestöstä. Vaikka useimmat Indonesian muslimit harjoittavat islamin animistista ja taikauskoista muotoa, joka tunnetaan ”kansan islamina”, ääri-islamilaisuuden kannattajat ovat sekä yllyttäneet väkivaltaan kristittyjä kohtaan että syyllistyneet siihen itse. Näiden hyökkäysten julmuus on saanut monet muslimit kyseenalaistamaan islamin ja tehnyt heidät avoimemmiksi evankeliumille. Rohkeat evankelistat käyttävät hyödykseen tätä mahdollisuutta julistaa evankeliumia ja johtaa monia muslimeja Kristuksen luo.

Yleiset uskonnot

87 prosenttia indonesialaisista on sunnimuslimeja. Kristittyjä on 10 prosenttia, joista 7,5 prosenttia protestantteja.

Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?

Pääasiallisia vainoajia Indonesiassa ovat äärimuslimit, jotka yllyttävät maltillisia muslimeja. Vaikka viranomaiset eivät yleensä vainoa kristittyjä, ne eivät myöskään johdonmukaisesti puolusta heitä.

Muslimien ja muiden kääntyminen kristinuskoon on laillista, joskin vaikeaa. Kaupungeissa asuvat kristityt voivat harjoittaa uskoaan avoimesti. Maaseudulla uskostaan aktiivisesti todistavia seurakuntia vainoavat muslimit, paikalliset viranomaiset ja yhteisö. Joillakin alueilla suvaitaan yleensä pieniä, noin 12 hengen suuruisia kotiseurakuntia, ja ne saavat kokoontua vapaasti.

Muslimit maksavat kalliisti kristinuskoon kääntymisestä, ja kaupungeissakin useimmat islamista kristityiksi kääntyneet käyvät mieluummin oman asuinalueensa ulkopuolella sijaitsevissa seurakunnissa. Ne, jotka todistavat uskostaan avoimesti, joutuvat perheenjäsentensä painostuksen kohteiksi, koska heidän kääntymyksensä vaikuttaa perheen sosiaaliseen asemaan. Usein muslimiperheet hylkäävät lapsensa, jotka tulevat uskoon. Ulkomaalaiset, jotka evankelioivat muslimeja avoimesti, joutuvat lähtemään maasta. Yksi Indonesian provinsseista, Aceh, on ottanut käyttöön islamilaisen lain.

Raamatut

Raamattuja on saatavilla useimmissa kaupungeissa, mutta monin paikoin maaseudulla niitä ei voi hankkia. Indonesialaiset voivat laillisesti omistaa Raamatun, ja Indonesian Raamattuseura painaa niitä. Monet kuitenkin elävät vihamielisillä ja syrjäisillä alueilla, joilla Raamattuja ei ole saatavilla, toisilla taas ei ole varaa ostaa Raamattua.

Marttyyrien Äänen työ Indonesiassa

Marttyyrien Ääni tukee Indonesiassa etulinjan evankelistakoulua. Tässä koulussa opiskelevat nuoret lähtevät valmistuttuaan viemään evankeliumia alueille, missä sitä ei aiemmin ole kuultu.

16-30 -vuotiaita nuoria varustetaan palvelemaan Jumalaa. Valmistautuminen on hyvin konkreettista ja koskettavaa. He sanovat: ”Herra, tässä on minun elämäni, vie minut minne tahdot, tee elämälläni mitä tahdot.” Lähetyskoulussa rukoillaan lakkaamatta ja perjantaina paastotaan. Raamatun Sanaa opiskellaan ja tulevaan tehtävään valmistaudutaan intensiivisesti. Koulussa on vahva Jumalan Pyhän Hengen läsnäolo. Oppilaat ymmärtävät, että elleivät he siellä opi luottamaan Herraan, he eivät koskaan tule pärjäämään vihamielisessä ympäristössä.

Lähetyskoulun jo päättäneet nuoret ovat levittäytyneet eri puolille Indonesiaa ja osa heistä on lähtenyt evankelioimaan saavuttamattomia ihmisryhmä ulkomaillekin.

    • Lahjoitusviite "Etulinjan evankelistat" 870 78