Your Cart

Lapsen oikeuksien päivä

Pakolaisleirille päätyneet lapset viime jouluna saamiensa lahjojen kanssa.

Marraskuun 20. päivänä vietetään YK:n Lapsen oikeuksien päivää, joka jatkuu lapsen oikeuksien viikkona.

Lapsen oikeuksien sopimus hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa 20.11.1989 ja se on maailman laajimmin hyväksytty YK:n ihmisoikeussopimus. Sen on ratifioinut 196 maata, eli ne ovat sitoutuneet varmistamaan, että maan lait ja käytännöt ovat Lapsen oikeuksien sopimuksessa määriteltyjen mukaisia. YK:n jäsenmaista ainoastaan Yhdysvallat on jättänyt sopimuksen ratifioimatta.

Sopimuksen mukaan jokaisella lapsella on oikeus muun muassa tasa-arvoon, turvallisuuteen, terveyteen ja koulutukseen. Lapsen oikeudet koskevat jokaista alle 18-vuotiasta lasta.

Lapsen oikeuksien viikolla on lisäksi vuosittain määritelty teema. Vuoden 2023 Lapsen oikeuksien viikon teema on lapsen oikeus hyvinvointiin. Lapsen oikeuksien sopimuksessa oikeudella hyvinvointiin tarkoitetaan muun muassa oikeutena riittävään ravintoon ja elintasoon, terveelliseen ja turvalliseen ympäristöön, lepoon, leikkiin ja vapaa-aikaan.

Lapsen oikeudet Marttyyrien Äänen työssä

Marttyyrien Äänen työssä kohtaamme paljon lapsia, joille Lapsen oikeuksien sopimuksessa esitetyt oikeudet ovat vain kauniita sanoja, tavoittamattomissa, eivätkä monet osaa edes haaveilla niiden toteutumisesta.

Sen vuoksi tämänkin joulun joulukampanjamme kohdistuu lapsiin: Nigeriassa pakolaisleireillä asuviin ja Pakistanissa vanhempiensa rinnalla tiiliorjina raataviin lapsiin. Haluamme antaa heille edes yhden huolettoman päivän, jolloin he saavat tuntea olevansa lapsia.

Joillekin lapsille olemme voineet tarjota enemmänkin. Nigeriassa tuemme Dogo Nahawan koulua ja Pakistanissa kahta tiilentekijäkylien kristillistä koulua.

Lue lisää joulukampanjastamme ja tule kanssamme ilahduttamaan kristittyjen perheiden lapsia Nigeriassa ja Pakistanissa!

Lähteet: Marttyyrien Ääni, Unicef

Lahjoitetaan joulun siunaus lapsille!

Sodan, nälän, vainon ja muiden katastrofien kohdatessa lapset kärsivät paljon, mutta jäävät usein unohduksiin. Annetaan heille tänä jouluna lahja! Viime jouluna Marttyyrien Äänen avustuskampanja kohdistui vainottujen perheiden lapsille. He iloitsivat

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print