Your Cart

Intian ja Pakistanin joulu: peruttuja tilaisuuksia, kiristettyjä turvatoimia

Kristityt eri puolilla maailmaa valmistautuvat pian koittavaan jouluun. Lounais-Intiassa sijaitsevassa Karnatakan osavaltiossa pastorit valmistuvat siihen perumalla tavanomaisia joulujuhliaan tai jopa sulkemalla seurakunnat tyystin. Pakistanissa seurakuntien jouluvalmistelut pitävät sisällään kiristettyjä turvatoimia.

Intiassa, Karnatakan osavaltiossa, monet seurakunnat ovat peruneet jouluksi suunnitellut tilaisuutensa äärihindujen hyökkäysten pelossa. Belagavin maakunnassa tilanne on niin vaarallinen, että sunnuntaisin pidetyt seurakuntien kokoontumiset on lakkautettu kokonaan, kuten muukin seurakuntien toiminta.

Karnatakassa äärihindut ovat rohkaistuneet osavaltion hallinnon suunnitelmista ottaa käyttöön käännyttämisen kieltävä laki. Jo kuukausien ajan osavaltiota, kuten koko Intiaa, johtavan BJP-puolueen edustajat ovat syyttäneet kristittyjä hindujen pakkokäännyttämisestä. Asiasta on jopa järjestetty tutkinta, mutta todisteita väitteille ei löytynyt. Joka tapauksessa, äärihindujen hyökkäykset seurakuntiin ja kristittyjä vastaan ovat lisääntyneet dramaattisesti.

”Useat kotiseurakunnat ovat päättäneet luopua suunnitelmistaan järjestää joulujuhlia”, paikallinen nimettömänä pysyttelevä seurakunnan johtaja kertoo. ”Maakunnan kaikista seurakunnista, joita on lähes 300, yli puolet ovat lakkauttaneet toimintansa uhkausten ja pelon vuoksi. Tilanne voi pahentua joulun lähestyessä. Tarvitsemme rukouksia.”

Karnatakan lainsäädäntökomitean talvi-istuntokausi alkoi maanantaina 13. joulukuuta. Arvellaan, että tällä istuntokaudella BJP-johtoinen hallinto ehdottaa käännyttämisen kieltävän lain käyttöönottoa.

Lakia ei siis ole vielä säädetty, mutta äärihindut ovat alkaneet Karnatakassa käyttäytyä, kuin se olisi jo voimassa. Tavanomainen kristittyjen kokoontuminen voidaan tulkita pakkokäännyttämiseksi, ja siten oikeutukseksi väkivaltaisille hyökkäyksille.

Kiristettyjä turvatoimia Pakistanissa

Pakistanista kantautuvat uutiset kertovat, että seurakuntien johtajat kautta maan ovat sopineet kiristävänsä turvatoimia sunnuntaijumalanpalveluksissa ja joulun ajan tilaisuuksissa. Näiden johtajien mukaan Talebanin valtaannousu Afganistanissa on rohkaissut äärimuslimeja Pakistanissa.

Sajid Christopher, Human Friends -järjestön johtaja kertoo, että pelkoa aiheuttaa Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP) sekä muut ääri-islamilaiset ryhmät, ja että ne saattavat suunnitella iskuja kristittyjä vastaan joulun aikana.

Tehrik-e-Taliban tunnetaan myös Pakistanin Talebanina ja se käy sotaa Pakistanin valtiojohtoa vastaan tavoitteenaan kaataa hallitus.

”Taleban on usein hyökännyt seurakuntia ja kristillisiä tahoja vastaan”, Christopher sanoi. ”Pelätään, että niihin suunnitellaan jälleen hyökkäyksiä.”

Pakistanin rauhantutkimusinstituutin (PIPS) mukaan TTP on tämän vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana kertonut olleensa 55 hyökkäyksen takana. Se on saanut monet pelkäämään, että TTP:llä on mahdollisuus tehdä lisää iskuja ja että tällä kertaa ne voivat kohdistua joulua viettäviin kristittyihin.

Lähteet: International Christian Concern, SocialNews XYZ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print