Your Cart

Ukraina – Nyt! Apuasi tarvitaan!

Kuva: Visualhunt/Mirek Pruchnicki

Marttyyrien Ääni on mukana tukemassa Venäjän hyökkäyksessä kärsiviä ukrainalaisia. Käytännön avustustyötä paikan päällä koordinoi Puolan Marttyyrien Ääni.

Avustuskampanjaamme voit tutustua kampanjasivullamme: Ukraina – Nyt! Apuasi tarvitaan!

Sivulle on tarkoitus myöhemmin päivittää tietoja kampanjan etenemisestä, kun materiaalia ja raportteja alkaa saapua.

Näin autamme:

  1. Ukrainan kristittyjä, jotka ovat yhä kotimaassaan.
  2. Ukrainalaisia kristittyjä perheitä, jotka ovat paenneet Puolaan ja Moldovaan.
  3. Kaikkia Puolassa ja Moldovassa olevia ukrainalaispakolaisia, jotka kääntyvät puoleemme apua pyytäen. Tämän teemme Jumalan rakkauden osoituksena, Galatalaiskirjeen 6:10 mukaisesti.
  4. Kristillisiä seurakuntia, järjestöjä, sekä yksilökristittyjä Puolassa ja Moldovassa, jotka majoittavat ukrainalaisia pakolaisia.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on ajanut jo yli miljoona ukrainalaista pakoon, ja heitä saapuu joukoittain naapurimaihin, kuten Puolaan ja Moldovaan. Tuhannet heistä ovat kristittyjä, jotka pakenevat sotaa sekä vainoa, joka seuraa, jos Venäjä onnistuu valloitusyrityksessään.

Venäjän tunkeutuminen Ukrainaan ei ole ainoastaan poliittinen ja sotilaallinen hyökkäys – se on myös hengellinen taistelu. Jos Venäjä saa vallan, se tulee ahdistamaan Ukrainan 700.000-jäsenistä evankelisten kristittyjen joukkoa, jolla tähän mennessä on Ukrainassa ollut vapaus harjoittaa uskoaan.

Kun hyökkäys ei ollut vielä alkanut eikä sen laajuutta osattu arvata, seurakunnat Ukrainassa tekivät valmisteluja kuitenkin majoittaakseen Ukrainan itäosista pakenevia rukoushuoneisiinsa, ruokkiakseen pakolaisia ja hoitaakseen loukkaantuneita.

Hyökkäys käynnistyi, ja osoittautui ennakoitua laajemmaksi. Nyt nämä avustamaan valmistautuneet seurakunnat – mikäli eivät itse ole joutuneet pakenemaan, tarvitsevat tukea suoriutuakseen tehtävästään.

Mitä venäläisvalloitus merkitsisi Ukrainan uskoville?

Viime vuosien aikana Venäjän hallinto on lisännyt evankelisiin kristittyihin kohdistuvaa painostusta rajoittamalla kristittyjen oikeutta kokoontua yhteen ja evankelioida. Venäjällä käyttöön otettu Yarovaya-laki (nimetty lain käyttöönottoa ajaneen Irina Yarovayan mukaan) ja sen lisäosat määrittelivät monet kristilliset seurakunnat uskonnollisiksi ekstremisteiksi ja rajoitti niiden toimintaa.

Lain voimaantulon jälkeen kristillinen toiminta on ollut vaikeampaa, kristillisen kirjallisuuden saatavuus huonompaa, ja seurakuntia on sakotettu.

Vuonna 2014 Venäjän hallinnoimat ja tukemat venäläismieliset separatistit valtasivat Ukrainan kaksi itäistä osaa, Luhanskin ja Donetskin. Välittömästi tämän jälkeen alkoi järjestelmällinen kristittyjen vaino. Kristillisiä johtajia on vangittu, murhattu, kidutettu, kristittyjen omaisuutta on takavarikoitu, ja niin edelleen. Monet kristityt joutuivat pakenemaan separatistien hallitsemilta alueilta.

Kuten omassakin maassaan, Venäjä tulee pitämään Ukrainan evankelisia kristittyjä uhkana, sillä niillä on yhteyksiä Lännen protestanttisiin seurakuntiin.

Ukrainan seurakuntien ja uskovien tukeminen on tärkeää tämän poliittisen, sotilaallisen ja hengellisen taistelun ollessa käynnissä. Sen lopputulosta emme vielä tiedä, mutta vahvistamalla Ukrainan uskovia voimme auttaa heitä loistamaan Kristuksen valoa sodan pimeydessä ja kestämään vaikeuksissa niin, että Ukrainassa jatkossakin on kristillinen seurakunta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print