Your Cart

Apua ja lohtua Ukrainaan

15.5.2024

Marttyyrien Äänen tiimi, Ilpo Jokimäki ja Vesa-Pekka Lanne, vierailivat huhtikuussa Ukrainassa kolmatta kertaa, viemässä apua ja rohkaisemassa avustustyötä tekeviä pastoreita ja muita tuossa työssä mukana olevia.

Avustusten jaon jälkeen halukkaat saivat jäädä kuuntelemaan evankeliumia. Kaikki jäivät.

Armoton ja julma sota Ukrainassa on jatkunut jo kaksi vuotta. Ukrainan kansa kärsii edelleen, mutta monet sen tukena seisoneet alkavat väsyä. Väsyneitä ovat myös ukrainalaiset pastorit ja muut uskovat, jotka ovat sodan aikana pyrkineet lohduttamaan kansaansa ja tarjoamaan apua, mitä kulloinkin on tarvittu, hengellistä ja aineellista.

Avustukset menevät perille Ukrainaan jatkuvasti, mutta yksi matkan tärkeimpiä tarkoituksia oli tavata ja rohkaista avustustyötä tekeviä pastoreita. ”Hyvin tärkeää tällaisella matkalla on henkinen ja hengellinen tuki varsinkin avustustyöntekijöille. Se, että ulkomailta tullaan tapaamaan heitä, kuuntelemaan, keskustelemaan ja rukoilemaan heidän kanssaan, merkitsee heille paljon”, Ilpo Jokimäki sanoo.

Lohtua ja lepoa uupuneille ja sureville

Ihmisiä on tullut paljon uskoon ja uusia seurakuntia on syntynyt. Tämä Kiovan lähellä sijaitseva, nuoren pastoripariskunnan johtama seurakunta, on vasta muutaman kuukauden ikäinen.

Suomen Marttyyrien Ääni on auttanut Ukrainan kärsivää kansaa sodan alusta saakka. Ukrainaan on toimitettu ruoka-apua, generaattoreita, vaatteita ja lääkkeitä. Etulinjan työntekijöiden ja pastoreiden avustusmatkojen kustannuksiin on annettu tukea.

Tämä työ jatkuu, mutta lisäksi haluamme nyt erityisesti tukea raskaita taakkoja kantavia pastoreita ja diakoneja jaksamaan työssään. Heille järjestetään viikon mittaisia traumaterapialeirejä. ”Suomalaisten tuki on ollut erittäin tärkeää. Näitä terapioita ei todennäköisesti olisi voitu järjestää ilman suomalaisten tukea”, Ilpo Jokimäki kertoo.

Leirille saapuu Yhdysvalloista traumaterapeutteja, jotka antavat heille kristillisestä näkökulmasta neuvoja stressin käsittelyyn ja kuormittavissa olosuhteissa elämiseen. Viikon aikana he saavat myös levätä, nauttia kauniista luonnosta ja tavata toisia samaa työtä tekeviä. Sekin on tärkeää, sillä usein he puurtavat työssään sangen yksin. Yksi tällainen leiri on jo järjestetty viime syksynä Puolassa.

Tänä vuonna traumaterapiaviikkoja järjestetään kaksi, ensimmäinen niistä kesäkuussa. Nyt leirit järjestetään Ukrainassa, jotta nuoremmatkin pastorit voivat osallistua, sillä he eivät saa poistua maasta.

Huhtikuisella matkallaan Ilpo Jokimäki näki, miten suureen tarpeeseen leirit tulevat. ”Ihmiset ovat ahdistuneita, masentuneita, stressaantuneita. Pitkään työtä tehneet pastorit, diakonit, muut keiden kanssa olemme yhteistyössä ja joiden kautta apu menee eteenpäin, he ovat todella väsähtäneitä. He ovat väsyneitä tähän tilanteeseen sekä työhönsä, he tekevät todella paljon työtä.”

Kaiken ahdistuksen keskellä pastorit ovat nähneet myös siunauksia: ihmisiä on tullut paljon uskoon ja uusia seurakuntia on syntynyt.

Rukoillaan tulevan terapiaviikon puolesta, että juuri kipeimmin lepohetken tarpeessa olevat työntekijät valikoituvat sinne ja saavat sieltä voimia tuleviin päiviin!

Marttyyrien Äänen työtä Ukrainassa voit tukea viitteellä 871 404. Pääset lahjoitussivulle myös allaolevasta linkistä, ja lahjasi Ukrainalle voit antaa alasvetovalikosta valitsemalla.

”Avustusmatkalla sodan keskellä” – Radio Dei

Marttyyrien Äänen tiimi vieraili Ukrainassa huhtikuussa viemässä avustustarvikkeita ja rohkaisemassa paikallisia sodasta ja terrorista kärsiviä ihmisiä. Päätoimittaja Ilpo Jokimäki kertoo matkasta sekä kuulemistaan hälyttävistä uutisista, mitä Venäjän miehittämällä Ukrainan alueella

”Missä Venäjä, siellä ei ole vapautta”- Radio Dei

Venäjän sotilaat ja miehittäjien viranomaiset ovat tehneet Ukrainassa ainakin 76 uskonnolliseksi vainoksi määriteltävää tekoa sen jälkeen, kun sota helmikuussa 2022 alkoi. Ne ovat osa yritystä tuhota kansallinen identiteetti. Tässä ohjelmassa

Ukrainan sota jatkunut jo kaksi vuotta

Kaksi vuotta sitten, 24. helmikuuta vuonna 2022, maailma muuttui. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja aloitti laajamittaisen sodan. Maailma tyrmistyi, alkoi tukea Ukrainaa ja asetti laajoja pakotteita Venäjää vastaan. Sota jatkuu yhä, eikä loppua ole näköpiirissä.

Lue lisää »

Ukraina – Pastori Ivan kansaansa palvelemassa

Ukraina – Pastori Ivan kansaansa palvelemassa 15.1.2024 ”Herra on sorrettujen turva, hän on suoja ahdingon aikana. Sinuun luotavat kaikki, jotka tuntevat sinut. Sinä, Herra, et hylkää ketään, joka etsii sinulta apua.” (Psalmi 9:10-11) Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuussa 2022 on aiheuttanut ukrainalaisille suunnatonta kärsimystä. Lukuisat uutiset ovat kertoneet meille tuon järkyttävän

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print