Your Cart

Venäjän terrorisminvastainen laki – ensimmäiset sakot jaettu

KUVA Vom KanadaVenäjällä tuli 20. heinäkuuta voimaan terrorisminvastainen laki, johon oli sisällytetty myös ”lähetystyötä” koskevia rajoituksia. Lain myötä vain rekisteröidyillä yhteisöillä on oikeus harjoittaa ”lähetystyötä”.

Laki ehti olla voimassa vain viikon, kun ensimmäiset syytteet nostettiin. Ensimmäinen syytetty oli Hare Krishnan harjoittaja, Vadim Sibiryev, joka oli jakanut kadulla uskonnollista kirjallisuutta. Oikeus kuitenkin kumosi syytteet häntä vastaan.

Nyt kaksi ulkomaalaista kristittyä on saanut suuret sakot lain nojalla, ja oikeuskäsittely on kesken yhtä venäläistä pastoria vastaan.

Tverissä Christ Embassy -seurakunnan johtaja, Venäjällä opiskeluviisumilla asuva ghanalainen Ebenezer Tuah, määrättiin maksamaan 50.000 ruplan (n. 690 euroa) sakot. Hänet pidätettiin, kun poliisit ja syyttäjänviraston virkailijat suorittivat ratsian parantolaan, jossa hän oli suorittamassa kastetilaisuutta 31. heinäkuuta. Hänelle määrätty sakko on suurin mahdollinen kyseisestä rikoksesta.

Yhdysvaltalainen baptistipastori Donald Ossewaarde, joka on asunut Venäjällä vuodesta 2005, määrättiin maksamaan 40.000 ruplan (n. 550 euroa) sakot. Sunnuntaiaamuna 14. elokuuta Ossewaardella oli tuttuun tapaan kotikokous meneillään, kun kolme poliisia saapui paikalle. Kokouksen jälkeen Ossewaarde kuljetettiin vaimonsa Ruthin kanssa poliisiasemalle, jossa heitä vastaan nostettiin syytteet. Vaimo päästettiin vapaaksi, mutta Donald kuljetettiin suoraan oikeuteen. Hänen ei sallittu kutsua paikalle omia lakimiehiään, vaan oikeus määräsi hänelle asianajajan. Oikeudenkäynnin jälkeen hänelle nimitetty asianajaja neuvoi häntä maksamaan sakon valittamatta siitä. Lisäksi hän sanoi, että perheen olisi paras lähteä kaupungista, koska jotain voisi tapahtua hänelle ja hänen perheelleen. Ruth on sittemmin palannut Yhdysvaltoihin, Donald jäi Venäjälle ja on asianajajiensa kanssa valittanut tuomiosta.

Lähde: Forum 18 News Service

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print