Your Cart

Ukraina – Uskonnonvapaus uhattuna

Vuosi sen jälkeen, kun Krim yhdistettiin Venäjään, ukrainalaiset kristityt sanovat kohtaavansa vainoa separatisteilta. Erityisesti evankeliset seurakunnat ovat kohdanneet Krimillä ankaraa rajoittamista ja erään seurakunnan johtaja varoittaa, että ukrainalaiset kirkot menettävät uskonnonvapautensa, jos Venäjä ottaa maan hallintaansa.

Marttyyrien Äänen yhteistyökumppani ”Paul” kertoo, että separatistit ovat syyttäneet evankelisia kristittyjä vakoilemisesta lännelle. Sen seurauksena separatistit ovat takavarikoineet kirkkorakennuksia. Paul, joka perusti useita kirkkoja entisessä Neuvostoliitossa, kertoo lisäksi, että vallatuilla alueilla on jopa tapettu uskovia. ”Krimin Venäjään liittämisen jälkeen ukrainalaisille kirkoille kerrottiin, että niillä ei ollut oikeutta olla olemassa siellä”, Paul selittää. ”Kaikkien kirkkojen on pitänyt rekisteröityä uudelleen. Joitakin pastoreita ja pappeja on pakotettu ottamaan Venäjän kansalaisuus.” Siitä kieltäytyneitä on karkotettu.

Viime vuoden loppuun asetettuun määräaikaan mennessä kaikkiaan 150 uskonnollista yhteisöä haki uudelleenrekisteröitymistä. Kaikki hakemukset hylättiin. Määräaikaa jatkettiin maaliskuun alkuun, mutta senkin jälkeen vain kaksi uskonnollista järjestöä (yksi ortodoksinen ja yksi islamilainen) on rekisteröity, sekä 12 paikallista uskonnollista yhteisöä. Määrä on vain noin prosentti niistä, joilla oli ukrainalainen rekisteröinti.

 – Release International, Forum 18

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print