Your Cart

Pakistanissa siepattu tyttö palautettu perheelleen – Human vanhemmat taistelleet jo vuoden

Punjabin kuvernöörin mukaan vähemmistöjen suojeleminen on nykyisen hallituksen tärkeysjärjestyksen huipulla.

Poliisit ovat Pakistanissa auttaneet löytämään teini-ikäisen kristityn tytön, joka oli siepattu ja pakotettu kääntymään islamiin. Tämä on yksi harvoista kerroista, kun kristitty sieppauksen ja pakkokäännytyksen uhri vapautetaan ja palautetaan perheelleen. Yli vuosi sitten siepatun Huma Yunusin vanhempien taistelu tyttärensä puolesta sen sijaan jatkuu edelleen.

Lahoressa asuva teini-ikäinen Beenish Javaid joutui Muhammad Ramzan, Mooj Alin ja Asia-nimisen naisen sieppaamaksi 23. maaliskuuta. Beenish siepattiin kotoaan, kun hän oli lähdössä illalla pidettyyn rukoushetkeen.

”Se tapahtui illalla sähkökatkon aikaan, joten en nähnyt katua kunnolla”, Beenish kertoo. ”Heti oven avattuani joku laittoi rätin suuni eteen ja raahasi minut lähellä odottaneeseen autoon. Kuulin jonkun käskevän sitoa silmäni, ja seuraavassa hetkessä menetin tajuntani.”

”Tultuani tajuihini huomasin olevani moskeijassa useiden miesten ja imaamin kanssa”, Beenish jatkaa. ”Minut pakotettiin allekirjoittamaan tyhjiä papereita ja lausumaan islamilainen uskontunnustus. Kieltäydyin, mutta he hakkasivat minua, ja saivat lopulta haluamansa.”

Beenishin perhe ilmoitti sieppauksesta poliisille, ja tutkinta käynnistyi välittömästi. Noin viikon kuluttua poliisit paikansivat Beenishin Haroonabadista, yli 300 kilometrin päässä Lahoresta. Poliisit noutivat Beenishin ja palauttivat hänet perheelleen Lahoressa 29. maaliskuuta.

Kaksi kolmesta sieppaajasta on pidätetty. Beenish ja hänen perheensä ovat myös luottavaisia, että oikeus kumoaa hänen pakotetun islamiin kääntymisensä ja että hänet siten palautetaan perheelleen aivan virallisesti.

Vuonna 2014 julkaistun tutkimuksen mukaan Pakistanissa siepataan vuosittain noin 1000 kristittyä ja hindutyttöä. Heidät pakotetaan naimisiin sieppaajansa kanssa ja pakkokäännytetään islamiin. Uskonnolliset vähemmistöt ovat näissä tapauksissa aina altavastaajina ja huonossa asemassa, sillä islamin ylivertaisuutta hyväkseen käyttäen sieppaajat voivat oikeuttaa ja perustella tekonsa.

Huma Younusin vanhempien tuska jatkuu

Huma Younus on ollut siepattuna yli vuoden.

Pääsiäissunnuntaina Punjabin kuvernööri Chaudhary Muhammad Sarwar väitti, että Pakistanin uskonnollisilla vähemmistöillä on täydet ihmisoikeudet. Hän jatkoi väittäen, että nykyinen PTI:n johtama hallitus tekee kaikkensa, jotta vähemmistöjen oikeuksia kunnioitetaan. Suurin osa Pakistanin kristityistä asuu Punjabin provinssissa.

Teini-ikäinen Huma Younus siepattiin yli vuosi sitten, pakkokäännytettiin islamiin ja pakotettiin naimisiin hänet siepanneen muslimimiehen kanssa. Siitä lähtien Human vanhemmat ovat taistelleet tyttärensä vapauden puolesta. Nageena Younus, Human äiti, ei voinut vaieta kuvernöörin väitteiden jälkeen.

”Itken ja anon oikeussalien, poliisien ja ministereiden edessä ja pyydän oikeutta tyttärelleni”, Nageena sanoo. ”Kuinka voitte sanoa, että Pakistanin vähemmistöillä on täysi vapaus? Tyttäremme eivät ole turvassa, heitä siepataan, pakotetaan naimisiin ja käännytetään pahojen halujen toteuttamiseksi.”

Nageena sanoo, että häntä on uhattu syyttää jumalanpilkasta, jos hän jatkaa taistelua tyttärensä puolesta. Hän kertoo myös, ettei ole juurikaan saanut viranomaisilta apua.

“Jos meille tapahtunut olisi tapahtunut poliitikoille, olisiko heillä otsaa sanoa samoin?” Nageena kysyi.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print