Your Cart

Pakistan – Siepattuna ollut Maria kertoo tarinansa

Pakistan – Siepattuna ollut Maria kertoo tarinansa

Reemsha Bibi opiskelee Marttyyrien Äänen tukemassa ompelukoulussa Pakistanissa.

Lokakuussa 13-vuotias Arzoo oli leikkimässä kotinsa ulkopuolella, kun hänet siepattiin. Arzoon vanhemmat ilmoittivat sieppauksesta poliisille, mutta pari päivää myöhemmin heille kerrottiin, että heidän tyttärensä oli omasta halustaan kääntynyt islamiin ja mennyt naimisiin 44-vuotiaan naapurin, Ali Azharin kanssa.

Tämän jälkeen Arzoon tapaus on ollut otsikoissa Pakistanissa ja muissa maissa.

Valitettavasti Arzoon kohtalo ei ole harvinainen Pakistanissa. Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan Pakistanissa siepataan, pakotetaan naimisiin ja pakkokäännytetään islamiin vuosittain jopa tuhat kristittyä ja hindunaista sekä -tyttöä.

Monet uhreista ovat alaikäisiä, jotka riistetään vanhemmiltaan. Heidät raiskataan, pakotetaan naimisiin sieppaajan kanssa ja pidetään vangittuina. Teot oikeutetaan väärennetyillä todistuksilla avioliitosta ja islamiin kääntymisestä. Uhrit uhkaillaan ja pahoinpidellään kertomaan oikeudessa sieppaajia tukeva todistus.

Tilanteen lohduttomuudesta huolimatta jotkut uhrit onnistuvat pakenemaan. Takaisin kotiin päässeet joutuvat usein piileskelemään perheineen.

Marian pako

Vuoden 2019 alkupuolella tuolloin 15-vuotias Maria (ei hänen oikea nimensä) joutui aikuisen muslimimiehen, Iqbalin, sieppaamaksi sukulaisensa talosta. Sieppauksen jälkeen Mariaa raiskattiin useiden viikkojen ajan. Nyt hän kertoo tarinansa.

”En tule koskaan unohtamaan kokemaani”, Maria sanoo. ”Kokemani epäinhimillisen kohtelun jättämät jäljet pysyvät minussa viimeiseen hengenvetooni saakka, vaikka pääsinkin takaisin kotiin kahden kuukauden päästä.”

Sieppauksen jälkeen Marian isä teki nopeasti ilmoituksen paikalliselle poliisille. Poliiseilta vei kuitenkin yli viikko kirjata virallinen raportti ja ryhtyä tutkimaan Marian katoamista.

Noin kuukauden kuluttua sieppauksesta Iqbal vei Marian moskeijaan. Siellä oli kolme miestä, jotka sanoivat, että hänen täytyy lausua islamilainen uskontunnustus. Maria kieltäytyi. Miehet hakkasivat hänet ja pakottivat hänet merkitsemään peukalonjälkensä paperiin, jota käytettiin väärennettynä avioliittotodistuksena.

Seuraavana päivänä Maria vietiin paikalliselle oikeustalolle. Ennen kuin Maria antoi lausuntonsa, Iqbal sanoi hänelle, että jos Maria ei kertoisi kääntyneensä islamiin ja menneensä naimisiin vapaaehtoisesti, hän tappaisi Marian vanhemmat ja sisarukset. Maria kertoo Iqbalin antaneen ymmärtää, että hänellä olisi jo ollut joitakin Marian sisaruksista hallussaan.

Oikeudessa Maria antoi periksi Iqbalin uhkausten edessä. Hän väitti olevansa 20-vuotias ja kääntyneensä islamiin ja menneensä naimisiin Iqbalin kanssa omasta tahdostaan. Oikeuteen toimitettiin väärennetyt todistukset avioliitosta ja islamiin kääntymisestä, ja Marialle annettiin islamilainen nimi: Ayesha.

Hämmästyttävää rohkeutta osoittaen Maria uskaltautui kuitenkin myöhemmin uhmaamaan Iqbalia. Seuraavassa oikeudenkäynnissä Maria kertoi, että Iqbal oli siepannut hänet, jonka jälkeen hänet oli pakkokäännytetty, pakotettu naimisiin ja raiskattu.

Myöhemmin samalla viikolla Marian uusi lausunto nauhoitettiin tuomarin edessä. Poliisit määrättiin tutkimaan väitteet pakkokäännytyksestä ja pakkoavioliitosta. Silti, vaikka sekä avioliitto että islamiin kääntyminen olivat nyt epäilyksen alla, Maria joutui jäämään Iqbalin luokse.

Poliisit yrittivät kuulustella Iqbalia, mutta hän oli paennut perheineen ja jättänyt Marian lukkojen taakse yhteen talonsa huoneista. Lopulta naapurit kuulivat Marian avunhuudot. He murtautuivat lukittuun huoneeseen ja vapauttivat hänet.

Maria soitti vanhemmilleen. Pian hän tapasi vanhempansa, ja paikallinen poliisi vei heidät suojaan.

Yli kaksi kuukautta sieppauksen jälkeen Lahoren hovioikeus totesi, että Maria oli siepattu, pakotettu naimisiin ja pakkokäännytetty. Oikeus määräsi Marian palautettavaksi vanhemmilleen ja Iqbalin pidätettäväksi.

Vapauduttuaan Marian ja hänen perheensä on täytynyt piileskellä. He ovat muuttaneet asuinpaikkaansa, vaihtaneet puhelinnumeronsa, ja he käyttävät itsestään julkisissa tilanteissa jopa eri nimiä. Iqbalin sukulaiset ja tukijat uhkailevat heitä jatkuvasti ja väittävät, että Marian pitäisi palata Iqbalin luo kristityn perheensä sijasta.

”Tällaista ei pitäisi tapahtua mitään uskoa edustavalletytölle”, Maria sanoo. ”Pakistanissa pitäisi olla laki, joka suojelisi uskonnollisiin vähemmistöihin kuuluvia tyttöjä.”

”Tyttöjen sieppaamiset, hyväksikäyttö, ja käännyttäminen ovat kuin viidakon laki”, Maria jatkaa. ”Sieppaajat käyttävät uskontoa omien nautintojensa perusteena. Viranomaisten on suojeltava uskonnollisia vähemmistöjä. Poliiseille pitäisi järjestää koulutusta siitä, miten hoitaa näitä tapauksia puolueettomasti.”

Lähde: International Christian Concern

Kuuntele lauantaina 12.12. klo 15 Radio Deiltä, miten ompelukoulutuksen avulla kristityt pakistanilaisnaiset voivat saada turvallisen työn.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print