Your Cart

PÄIVITYS 6.11. – Hyviä uutisia Pakistanissa siepatusta Arzoosta!

PÄIVITYS 6.11.2020: Kuten jutussa kerrotaan, oikeudenkäynti pidettiin 5.11. torstaiaamuna. Valitettavasti Arzoo joutui esiintymään oikeudessa sieppaajansa rinnalla. Tämän vuoksi Arzoo väitti, ettei häntä ole siepattu, että hän on kääntynyt vapaaehtoisesti islamiin ja mennyt naimisiin Ali Azharin kanssa, ja että hän on 18-vuotias. Arzoon äiti Rita vakuuttaa, että hänen tyttärensä ei ole 18-vuotias. ”Minulla on asiakirjat todisteena siitä, ja kaikki tietävät hänen ikänsä. Katso itse hänen kasvojaan, kuinka viattoman näköinen hän on”, Rita sanoi. Arzoon vanhempien edustajat vaativat, että Arzoo saisi antaa lausuntonsa ilman Ali Azharin läsnäoloa, mutta tähän ei suostuttu. Oikeuden mukaan nyt oleellisin seikka on, onko Arzoo todella täysi-ikäinen. Oikeus määräsi tämän selvitettäväksi maanantaina 9. marraskuuta pidettävään seuraavaan oikeudenkäyntiin mennessä.

Arzoo kuvassa oikealla, vieressään poliisi Fehmida Abbasi. Kuva: Sindhin provinssin hallinto

Pakistanin viranomaiset ovat noutaneet lokakuussa siepatun 13-vuotiaan Arzoo Rajan sieppaajansa luota!

Maanantaina 2. marraskuuta oikeus antoi poliiseille määräyksen hakea Arzoo pois hänet siepanneen Ali Azharin luota ja viedä hänet turvataloon. Määräys tuli samalta oikeusasteelta, joka vain noin viikkoa aiemmin totesi avioliiton olevan voimassa.

44-vuotias sieppaaja, Ali Azhar, on pidätetty, samoin hänen kaksi poliisiveljeään ja sieppauksessa avustanut ystävä.

Torstaiaamuna 5. marraskuuta oikeus kokoontuu seuraavan kerran. Sitä ennen Arzoolle on määrä tehdä DNA-testi hänen todellisen ikänsä selvittämiseksi. Oikeudenkäynnissä on määrä todentaa Arzoon oikea ikä, sekä se, avioituiko ja kääntyikö hän islamiin vapaaehtoisesti.

”Kiitos Jumalalle, tyttäreni on pelastettu. Kiitän teitä kaikkia. Koko maailma huutaa tyttäreni puolesta. Tämä on vahvistanut uskoamme”, kertoi Rita Masih, Arzoon äiti.

Rukoile torstaina koittavan oikeudenkäynnin puolesta. Tämänhetkisten tietojen mukaan sieppaaja Ali Azhar osallistuu myös oikeudenkäyntiin. Arzoolta kysyttiin aiemmassa oikeudenkäynnissä, menikö hän vapaaehtoisesti naimisiin ja kääntyikö hän islamiin omasta halustaan. Hän vastasi näin tapahtuneen, mutta on hyvin yleistä, että siepatut tytöt sanovat näin pelätessään itsensä ja perheensä turvallisuuden puolesta.

Rukoile siis, että tällä kertaa Arzoo uskaltaa kertoa totuuden, ja että tällä kertaa tuomarit toimivat oikeudenmukaisesti ja Pakistanin lakeja noudattaen.

Samson Salamat, pakistanilaisen uskonnollista suvaitsevaisuutta ajavan liikkeen, Rwadari Tehreekin puheenjohtaja painottaa, että taistelun on jatkuttava.

”Tämä on ensimmäinen askel. Meidän on vapautettava Huma Younus. Odotamme myös toimia poliiseja vastaan, jotka alun perin lähettivät Arzoon takaisin sieppaajansa luo, sekä islamin oppinutta vastaan, joka allekirjoitti todistuksen Arzoon kääntymisestä islamiin. Tehtävää on paljon jäljellä. Monet Arzoon kaltaiset tytöt ovat aiemmin vain kadonneet. He ovat kaikki Pakistanin tyttäriä, uskonnostaan riippumatta.”

Huma Younus siepattiin 10. lokakuuta viime vuonna hänen ollessaan 14-vuotias. Hänet siepattiin samasta Karachin kaupungista, missä Arzookin asuu. Huma on yhä sieppaajansa hallussa ja hänen kerrotaan olevan nyt raskaana.

Lähteet: Dawn, Morning Star News, UCAnews

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print