Your Cart

13-vuotiaan pakistanilaistytön, Arzoon, tapaus jälleen oikeudessa

Vasemmalta oikealle: Arzoon Rita-äiti, isä Raja ja heidän asianajajansa Jibran Nasir. Kuva: Mohammad Jibran Nasir/Facebook

Maanantaina 23. marraskuuta Sindhin hovioikeudessa käsiteltiin Arzoon sieppaajien tämän nimissä tekemää vetoomusta.

Sieppaajien esityksessä vaadittiin kumoamaan Arzoon isän jättämä rikosilmoitus. Oikeus ei kuitenkaan myöntynyt vaatimukseen. Päinvastoin, Arzoon ”aviomiehen” Ali Azharin omalle syytelistalle lisättiin lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Arzoolta kysyttiin jälleen, haluaako hän palata vanhempiensa luo, mutta hän sanoi asuvansa mieluummin turvakodissa. ”Meidän on muistettava, että Ali Azharin lisäksi jotkut ’aktivistit’ ovat aivopesseet Arzoota omien tavoitteidensa saavuttamiseksi”, muistuttaa Arzoon vanhempia edustava asianajaja Jibran Nasir.

Nyt Arzoolle määrätään sosiaalityöntekijä, jonka velvollisuutena on huolehtia Arzoon hyvinvoinnista ja koulunkäynnistä.

Arzoon vanhemmat ryhtyvät seuraavaksi vaatimaan lapsensa huoltajuutta lakiteitse.

”Aktivistit” omalla asiallaan

Arzoo Raja.

Kuten aiemmin kerroimme, Arzoon vanhemmat yritettiin saada luopumaan tyttärensä huoltajuudesta.

Arzoon isä, Raja Lal Masih, kertoo nyt, että Patricia-niminen nainen on yritysten taustalla.

Arzoon vanhempien hallussa olevassa valokuvassa kaksi naista on tapaamassa Arzoota turvakodissa. Toinen heistä on Patricia, toinen on Arzoon opettaja, Florence.

Raja-isän mukaan Patricia on ollut toistuvasti yhteydessä Arzoon kanssa ja yrittänyt saada tämän huoltajuutta itselleen. ”Meitä ei päästetä turvakotiin, mutta kaksi tuntematonta ihmistä saa vierailla hänen luonaan säännöllisesti”, Raja sanoo. ”En tunne Patriciaa. Hän ei ole sukulaisemme. Kuinka hän saa tavata tytärtäni ja vaatia hänen huoltajuuttaan?”

Florence vieraili aiemmin Arzoon vanhempien luona ja yritti saada heidät allekirjoittamaan paperin, jolla he olisivat luopuneet huoltajuudesta. Vanhempien asianajaja Jibran Nasir kertoo, että perheen pastori, Ghazala Shafique, sattui olemaan paikalla ja onnistui estämään allekirjoituksen selitettyään vanhemmille, mistä siinä on kyse.

Isä kertoo, että heitä painostetaan joka puolelta.

The Express Tribune -lehdellä on hallussaan myös nauhoitus, jolla kuuluu, kuinka Patricia neuvoo Arzoota ilmoittamaan oikeudelle, että hän haluaa asua mieluummin Patrician kuin omien vanhempiensa luona.

Lehti oli yhteydessä Patriciaan, joka väittää, että hänellä on ministerin lupa tavata tyttöä. Hän väitti myös, että hänellä on viranomaisten tuki takanaan. ”Arzoo haluaa asua minun kanssani. Hänen vanhempansa kiduttivat häntä, joten hän on henkisesti traumatisoitunut”, Patricia väitti.

Rukoile Arzoon ja tämän vanhempien puolesta!

Lähteet: Pakistan Today, The Express Tribune, Mohammad Jibran Nasir

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print