Your Cart

Kiina – Ratsia seurakunnan tilaisuuteen, uskovia pidätetty

Vainottuja kiinalaisia kristittyjä rukoilemassa.
Early Rain -seurakunnan jäseniä rukoilemassa vangittujen ja pidätettyjen seurakuntalaisten puolesta. Kuva: ChinaAid

Chengdun kaupungissa toimiva Early Rain -seurakunta, jonka pastori Wang Yi on parhaillaan vankilassa kärsimässä yhdeksän vuoden tuomiotaan, on jälleen saanut viranomaiset kimppuunsa ja esittänyt rukouspyynnön.

Lauantaiaamuna 28. lokakuuta hieman yli 30 Early Rain -seurakunnan jäsentä oli kokoontunut paikallisen hotellin kokoustilaan viettämään ”Työntekijöiden koulun” valmistujaisia.

Kesken ylistyshetken noin kaksikymmentä viranomaista poliittisen turvallisuuden virastosta ja uskontovirastosta, sekä poliiseja, saapui paikalle. He keskeyttivät tilaisuuden ja julistivat sen olevan laiton. Lyhyellä tilanteesta kuvatulla videolla näkyy, miten viranomaiset seisovat huoneen seinustoilla seurakuntalaisten laulaessa.

Poliisit veivät mukanaan yhdeksän paikalla ollutta uskovaa. Pois vietiin jatkuvan ahdistelun kohteena oleva seurakunnan vanhimmistoon kuuluva Li Yingqiang, Ding Shuqi, Jia Xuewei , Liu Yingshi, Li Benli, Nie Boe, Shu Qiong ja pastori Caleb Zhang.

Heistä ei toistaiseksi ole kuultu.

Lähes viisi vuotta sitten tapahtuneen joukkopidätyksen jälkeen poliisit ovat jatkuvasti ahdistelleet Early Rain -seurakuntaa. Poliiseja seisoo uskovien kotien edustalla, heitä seurataan, kokoontumisia hajotetaan ja heitä tarkkaillaan. Viime vuonna viranomaiset jopa estivät nuoren pariskunnan häät pakottamalla tilojen vuokraajan perumaan varauksen.

Vaino ei silti ole pysäyttänyt Early Rain -seurakuntaa, eikä onnistunut tekemään loppua seurakunnan periaatteena olevista julkisista kokoontumisista. Seurakuntalaiset jatkavat evankeliointia ja kouluttavat muitakin uskovia siihen. Jopa monet ulkomaalaiset kristityt ja opettajat ovat kiinnostuneet seurakunnasta ja muuttaneet Chengduun. Se voikin olla syy, miksi valmistujaisiin tehtiin ratsia.

Seurakunta julkaisi ratsian jälkeen julkisen rukouksen:

”Herran rakkaus on Kiinassa, Herran rakkaus on Chengdussa, Herran rakkaus on syyssateessa, ja Herran rakkaus on meidän keskellämme. Näiden viiden ankaran vainon vuoden aikana, vaikka rukoushuoneemme suljettiin ja pastori vangittiin, veljet ja sisaret ovat olleet kärsivällisiä ja auliisti varustaneet itsensä palvelemaan seurakunnassa.

Rukoile, että Herra pitäisi huolta jokaisesta pidätetystä veljestä ja sisaresta ja antaisi heidän sydämiinsä rohkeutta, jotta he näkisivät Vapahtajan vainon ja tulen keskelläkin. Rukoile myös armoa maallemme ja hallintoviranomaisille, jotka jatkavat Herran Kristuksen ja Hänen seurakuntansa vainoa ymmärtämättä, että siinä on ainoa tapa elää, joka pelastaa heidät kuolemalta.”

Lue karttasivustoltamme lisää Kiinan kristittyjen tilanteesta sekä Marttyyrien Äänen työstä siellä.

Lähde: ChinaAid

Kiinalainen seurakunta esimerkkinä uskollisuudesta

Kiinalainen Early Rain -seurakunta on jälleen näyttänyt esimerkkiä uskollisuudesta, päättäväisyydestä ja nöyrästä, mutta sinnikkäästä vastarinnasta. Tätä he osoittivat taas sunnuntaina 5. maaliskuuta, kun lauantai-iltana heidän varaamansa kokoustilat peruttiin yllättäen ja

Lue lisää »

Kiinalainen perhe maanpaossa

Ruiting on nuori kristitty kiinalainen nainen. Niinä monina vuosina, joina hänen perheensä kävi Chengdun kaupungissa sijaitsevassa Early Rain -seurakunnassa, Ruiting tottui näkemään, miten poliisit pidättivät hänen pastorinsa. Yksi hänen varhaisimmista

Lue lisää »

”Pastorit vangittuna Pohjois-Koreassa ja Kiinassa” – Radio Dei

Pohjois-Korea on maailman vaarallisimpia maita kristityille. Rukoileminen tai Raamatun omistaminen on maanpetos, josta rangaistuksena joutuu keskitysleirille tai pahimmassa tapauksessa suoraan kuolemaan. Pohjois-Korean naapurissa Kiinassa käydään presidentin johdolla sotaa kristinuskoa vastaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print