Your Cart

Kiina: Vaimo tapasi vangitun pastorin; seurakunnan ahdinko jatkuu

Wang Yi ja Jiang Rong ennen pastorin vankeutta.

Early Rain -seurakunnan vangitun pastorin Wang Yin vaimo Jiang Rong on päässyt tapaamaan miestään vankilassa ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun pariskunta näkee toisensa sen jälkeen, kun pastori Wang Yi pidätettiin joulukuun 9. päivänä vuonna 2018.

Jiang kertoo, ett Wang Yi voi hyvin, vaikkakin hän on laihtunut huomattavasti. Vartijat ovat myös sallineet hänen lukea vankilassa.

Muutama kuukausi sitten pastorin terveydentilasta oli huolta, sillä eri lähteet kertoivat, että pastori ei saanut tavata muita vankeja, ja että hänelle annettiin syötäväksi homeista riisiä.

Huhtikuussa 2020 julkaistu, ainoa vankilasta ulos saatu valokuva pastori Wang Yistä.

Pastorin pidätyksen jälkeen viranomaiset pyrkivät estämään kaiken häneen liittyvän tiedon leviämisen, eikä hänen tilanteestaan tiedetty juurikaan. Kuluneina kolmena vuotena hänestä on julkaistu yksi valokuva ja kolme runoa.

Lisäksi vuoden 2020 tammikuussa hän kirjoitti seuraavan tekstin: ”Olisin nöyrä kuin lammas, jos joku hyökkäisi minua vastaan. Olisin rohkea kuin leijona, jos joku hyökkäisi seurakuntaa vastaan. Olen mykkä, en avaa suutani, sillä Jumala on tehnyt sen. Aiemmin arvostelin viranomaisia rakkaudesta, en vihasta. Kukaan ei uskoisi, että emme kanna kaunaa viranomaisista puhuessamme, mutta tottelevaisuuteni vankeudessa vakuuttaa ihmiset siitä, että rakastan viranomaisia.”

Chengdun kaupungissa sijaitseva Early Rain -seurakunta oli ollut viranomaisten hampaissa aiemminkin, mutta pastori Wang Yin tapauksessa viranomaisten mitta tuli täyteen, kun hän käynnisti vetoomuskampanjan uskonnonvapauden puolesta Kiinassa, jonka yli 400 kiinalaista pastoria allekirjoitti. Tämä oli poikkeuksellisen rohkea teko. Monia allekirjoittaneita pastoreita on pidätetty ja pastori Wang Yi kärsii itse yhdeksän vuoden vankeustuomiota.

Poliisit tarkkailevat Jiang Rongia ja heidän lastaan Wang Shuyaa ympäri vuorokauden, eivätkä he saa olla yhteydessä Early Rain -seurakuntaan.

Pastori Wang Yin perhe ja Early Rain -seurakunta ovat kiitollisia siitä, että Jiang Rong sai tavata miehensä, ja että hänellä oli miehestään hyvää kerrottavaa.

”Vaikka tiedämme vain vähän, uskomme Herran varjelevan palvelijaansa pimeydessä. Suokoon Herra pastori Wang Yille mahdollisuuden lukea Raamattua ja kirjoittaa tekstejä, puhua seurakuntien puolesta ja olla niihin yhteydessä”, Early Rain -seurakunnan julkaisussa kerrotaan.

Seurakunnan vaino jatkuu

Shu Qiongin poika loukkaantui poliisin tunkeuduttua heidän kotiinsa. Kuva: ChinaAid

Early Rain -seurakunnan vaino on jatkunut Wang Yin pidätyksen jälkeenkin, ja se on kiihtynyt viime kuukausina. Nyt viranomaisten katse on kääntynyt Dai Zhichaon puoleen, joka johtaa Early Rain -seurakunnan alaisuudessa toimivaa Tashui-pienryhmää.

Viimeisen kahden viikon aikana poliisit ja siviiliasuiset viranomaiset ovat ahdistelleet ja pidättäneet Dain perheen useita kertoja. Kun perhe on ollut käymässä jossain, heidän ulko-ovensa lukko on täytetty liimalla useamman kerran. Näin heidät yritetään ahdistaa muuttamaan pois.

Poliisit ovat myös ahdistelleet Tashui-ryhmässä käyvää Shu Qiong -nimistä naista viime viikkoina kolmesti.

Äskettäin he murtautuivat hänen uuteen vuokra-asuntoonsa, jossa oli seitsemän lasta opiskelemassa yhdessä hänen poikansa kanssa. Viranomaiset yrittivät saada tilanteen näyttämään siltä, että hän piti laitonta yksityistä koulua. Poika muistutti luokkatovereitaan, että heidän ei pitäisi vastata poliisien kysymyksiin. Yksi poliiseista kiskoi pojan toiseen huoneeseen ja heitti hänet toista poliisia päin. Poika kaatui lattialle ja löi päänsä, johon tuli haava. Äiti, Shu Qiong syöksyi suojelemaan poikaansa, joten hänetkin paiskattiin lattiaan. Perheen isää pahoinpideltiin myös, kun hän puolestaan yritti suojella perhettään.

Shu Qiong pidätettiin lähes vuorokaudeksi ja kotiin palatessaan hän huomasi, että hänen autonsa renkaat oli viillelty puhki.

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print