Your Cart

Kiinalaisilla uskovilla siunattu yhteishetki, kolme uskovaa vapautunut vankilasta

Early Rain -seurakunnan tilaisuus, kun seurakunta vielä pystyi kokoontumaan.

Kiinalainen vainottu Early Rain -seurakunta onnistui estelyistä ja pidätyksistä huolimatta järjestämään jopa tuhannen uskovan yhteisen neljävuotismuistopäivän sen muistoksi, kun seurakunnan vaino toden teolla alkoi. Samalla iloittiin kolmesta juuri vapautuneesta seurakuntalaisesta.

Joulukuun 9. päivä oli Early Rain -seurakunnalle neljäs vuosipäivä tapahtumasta, jota he kutsuvat nimellä ”129”. Tuolloin yli sata seurakuntalaista pidätettiin, ja sen jäljiltä esimerkiksi johtava pastori Wang Yi on yhä vankilassa.

Tilaisuus järjestettiin verkossa nimellä ”Todistuskonferenssi joulukuun 9. päivän ratsian neljäntenä vuosipäivänä”. Tapahtuma oli kaksiosainen, toinen iltapäivällä ja toinen illalla.

Häirintää ja pidätyksiä

Dai Zhichao on ollut kotiarestiin suljettuna syyskuusta lähtien. Kuva: ChinaAid

Ennen tilaisuuden alkua sitä isännöinyt vanhimmistoon kuuluva Li Yingqiang esitti pastori Wang Yitä koskevan videon. Jo ennen videon puoliväliä Li sanoi: ”Poliisit ovat jo täällä. He kolkuttavat ovellani. Minä olen pian poissa.” Hän rukoili kaikkien kanssa ja sanoi: ”Minä lähden nyt. Näkemiin, veljet ja siskot.” Hänet vietiin läheiselle poliisiasemalle syytettynä ”järjestyshäiriön aiheuttamisesta”. Neljäkymmentä minuuttia myöhemmin myös hänen vaimonsa Zhang Xinyue ja heidän kaksi lastaan kutsuttiin poliisiasemalle samasta asiasta syytettyinä.

Lin pidätyksen jälkeen Dai Zhichao otti tilaisuuden johtoonsa. Myöhemmin illalla hän kertoi WeChat-tilillään, että hänetkin oli pidätetty samasta syystä. Hän on tosin ollut kotiarestiin suljettuna jo syyskuun lopulta saakka ja hänelle on sanottu, että se tulisi kestämään kauan.

Sinä iltana noin kello yhdeltätoista vanhimmistoon kuuluva Qin Defu palasi kotiin neljän vuoden vankeuden jälkeen. Yhdeksän vuoden vankeuteen tuomittu Wang Yi joutuu sen sijaan olemaan vielä viisi vuotta vankilassa. Aiemmin päivällä pidätetty Li Yingqiang perheineen vapautettiin puoli yhdeltätoista illalla ja Dai Zhichao yhden aikaan yöllä.

Kolme uskovaa ulos vankilasta

An Yankui halasi lastaan vankilasta ulos päästyään. Kuva: ChinaAid

Tilaisuus kesti lähes kahdeksan tuntia ja yli tuhat ihmistä osallistui siihen. Yhteinen hetki oli kaikesta häirinnästä huolimatta menestys. Sen aikana esitettiin pastori Wang Yin saarnoja ja laulettiin hänen runoistaan tehtyjä lauluja. Uskovat valmistivat videoita, joissa he toivottivat tervetulleeksi kotiin myöhemmin illalla vapautuneen Qin Defun. Useat eri kaupungeissa ja jopa ulkomailla asuvat kristityt kertoivat, kuinka Wang Yin ja Early Rain -seurakunnan antama esimerkki oli vahvistanut heitä uskossaan.

Marraskuun loppupuolella vankilasta olivat vapautuneet An Yankui ja Zhang Chengdao. An kertoi ajastaan vankilassa. Häntä oli hakattu, pilkattu ja nöyryytetty. Vaikka hän oli kokenut heikkoja hetkiä, hän alkoi evankelioida toisia vankeja. Hän onnistui myös saamaan takaisin vaimonsa hänelle tuoman Raamatun, jonka vartijat olivat ensin takavarikoineet.

Kaikki kolme nyt vapautunutta uskovaa ovat olleet Marttyyrien Äänen ylläpitämällä uskonsa tähden vangittujen osoitelistalla.

”Kaikkien seurakuntien vuosipäivä”

Li Yingqiang perheineen. Kuva: ChinaAid

Useat Early Rain -seurakunnan jäsenet todistivat, kuinka Jumala oli ollut heidän kanssaan vainoissa, kun he olivat heikkoja, sairaita ja kokivat ongelmia henkilökohtaisessa elämässään. Jotkut heistä myönsivät painostuksen alla kieltäneensä uskonsa ja seurakuntansa, mutta Pyhä Henki rohkaisi heitä katumaan ja palaamaan seurakuntaan.

Seurakunta julkaisi myös rukouspyynnön: ”Rukoilettehan pastori Wang Yin puolesta, kun hän palvelee Jumalaa vankilassa, sekä kaikkien seurakuntalaisten puolesta. Rukoile Kiinan puolesta. Rukoile, että Jumala käyttäisi todistuksiamme ja näkisi valmiutemme kärsiä evankeliumin tähden. Evankeliumi on niin kallisarvoista ja elämä on niin lyhyt. Tehköön Jumala meidät tietoisiksi kiireellisyydestä kertoa evankeliumia! Me rakastamme maatamme. Tulkoon monet uskoon!”

Li Yingqiang julkaisi myös oman viestinsä illalla: ”Joulukuun 9. päivä ei ole vain meidän seurakuntamme vuosipäivä. Se on vuosipäivä kaikille seurakunnille. Jumala on antanut meille tämän kauniin päivän. Tämän päivän suurin kiitosaihe on Qin Defun pääseminen takaisin kotiin. Pastori Wang Yi on yhä vankilassa, mutta uskon enkelien vievän hänelle viestimme ja rohkaisumme. Kiitos teille, rakkaat veljet ja sisaret Kristuksessa!”

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print