Your Cart

Kiina – Early Rain -seurakunnan jäseniä pidätetty pääsiäisenä

Seurakuntansa sulkemisen jälkeen Early Rain -seurakuntalaiset kokoontuivat ulkona.

Kiina – Early Rain -seurakunnan jäseniä pidätetty pääsiäisenä

Useita ankarasti vainotun Early Rain -seurakunnan jäseniä pidätettiin pääsiäissunnuntaina, kun he olivat kokoontuneina kodeissaan netin äärelle viettämään yhdessä verkkojumalanpalvelusta.

Chengdun kaupungissa sijaitsevaan Early Rain -seurakuntaan kuuluvat uskovat eivät ole pystyneet kokoontumaan yhdessä sen jälkeen, kun viranomaiset sulkivat seurakunnan 9. joulukuuta vuonna 2018 ja pidättivät yli sata seurakuntalaista. Pääsiäissunnuntaina seurakunnalla oli käynnissä verkkojumalanpalvelus, kun yhtäkkiä poliisit saapuivat kuuden seurakunnan johtajan kotiin ja veivät heidät mukanaan.

Eräs seurakuntalainen kertoo: ”Olin mukana videopuhelussa, mutta yhtäkkiä en kuullut mitään pitkään aikaan. Ajattelin että verkkoyhteydessä on ongelmia, mutta pian kuulin, kuinka toisessa päässä puhkesi kiista. Yksi johtajistamme, Wang Jun, kysyi joltakin henkilöltä: ’Millä oikeudella teet tämän meille?’”

Seurakuntalainen kertoo, että Wangin ohella myös muita johtajia pidätettiin: Guo Hajgang, Wu Wuqing, Jia Xuewei, Zhang Jiangqing sekä Zhang Xudong. Joidenkin seurakuntalaisten kodeista katkaistiin sähköt, ja jotkut saivat puheluita, joissa heille kerrottiin, että ”poliisit ovat tulossa käymään heidän luonaan pian”.

Toinen Early Rain -seurakunnan ystävä kertoo: ”Aamulla puoli yhdeksän jälkeen jotkut viranomaiset kävivät seurakuntalaisten kodeissa ja teeskentelivät keskustelevansa heidän kanssaan niitä näitä. Jumalanpalvelus alkoi puoli kymmeneltä ja viranomaiset kutsuttiin mukaan osallistumaan. Heti kun he käsittivät saarnan olevan tallenne vangitun pastori Wang Yin pitämästä puheesta, he sammuttivat sen välittömästi.”

Poliisit vierailivat Zhang Jiangqingin kotona ja sanoivat hänelle: ”Älä osallistu kiellettyihin uskonnollisiin tilaisuuksiin enää! Älä kuuntele enää pastorin (Wang Yi) saarnoja! Jos et tottele, me suhtaudumme ankarasti ja viemme sinut pois!”

Pidätetyt kristityt vapautettiin jonkin ajan päästä ja myöhemmin samana iltapäivänä he saivat myös sähköt takaisin koteihinsa.

Viranomaisilla on aiemminkin ollut tapana ahdistella Early Rain -seurakuntalaisia merkittävien kristillisten juhlapäivien ja vuosipäivien aikaan. Nämä pidätykset tapahtuivat kuitenkin pian sen jälkeen, kun seurakuntaan kuuluva Chen Yan oli päättänyt nostaa viranomaisia vastaan kanteen ahdistelusta ja laittomasta seurannasta, joka oli kohdistunut jo yli vuoden verran häneen ja hänen mieheensä Xiao Luobiaoon. Viime viikolla hän kertoi kokemuksistaan ja aikeistaan nostaa kanne netissä julkaistujen blogikirjoitusten sarjassa.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print